Mesebeli vidékre visz el Németország egyik legszebb vasútvonala

Az ablakon át csodálhatjuk a Fekete-erdőt.

Fotó: Pixabay


Vonatra ülve tudunk talán a legkönnyebben felfedezni egy adott régiót, hiszen nem kell a vezetésre figyelnünk. Emellett pedig egy környezetkímélő utazási mód is, amelyre Európában számtalan lehetőségünk van, a luxusjáratoktól kezdve a hálókocsis vonatokig és a turisztikai jellegű vonalakig. A leglátványosabb német vasútvonal a Fekete-erdő zöldellő tájaira viszi el utasait.

A Badische Schwarzwaldbahn segítségével látványos kirándulásban lehet részünk Németországban: nagyjából 149 kilométeren át utazhatunk a Fekete-erdő fenyvesekkel, sziklaformációkkal és apró falvakkal teli hegyei között.

Fotó: Shutterstock

A Black Forest Railway néven is ismert vasútvonal Németország deli-délnyugati részén halad, az erdős hegyvidék mellett – mézeskalácsházakra emlékeztető – hagyományos faházakat és mesebeli réteket tárva az utasok szeme elé, miközben a vonatok 39 alagúton és két impozáns viadukton is áthaladnak.

Ha végig akarunk menni a teljes útvonalon, akkor a baden-württembergi Offenburgba kell utaznunk, amely a vonal kezdőállomása. Ha akad pár szabad óránk az indulás előtt a 60 ezres városban, akkor kóstoljunk bele a térség boraiba.

Fotó: Shutterstock

Vár Offenburg külterületén

A pályaudvar elhagyása után azonban a városias képet hamar felváltja a természet látványa: a magas hegycsúcsok aljában haladó vonat Hornberg városa után gyönyörű fenyőerdők között viszi utasait. Itt kezdődik a tucatnyi alagutat tartalmazó szakasz, amely a Duna “szülővárosának” számító Donauschingenig tart, majd a csodálatos Boden-tó felé kanyarodnak a sínek.

A Fekete-erdőn áthaladó járatokon érvényesek az Interrail-bérletek is, ráadásul kétemeletes szerelvények közlekednek ezen a vonalon, így a legjobb kilátásáért érdemes a felső szintre jegyet váltani.

AMI MÉG ÉRDEKELHET