Intră în vulcanul adormit! Algar do Carvão te așteaptă!

Singurul vulcan din Europa care poate fi văzut din interior se găsește în Insulele Azore.

Foto: Pixabay

Algar do Carvão este un adevărat miracol geologic. Datorită unicității sale, a câștigat faimă internațională, iar acum face parte din Geoparcul Insulelor Azore, având importanță nu numai turistică, ci și științifică. Ocazional se țin și concerte în peșteră, deoarece acustica acesteia este excelentă pentru muzica cu ecou, oricum foarte populară în rândul locuitorilor din Azore.

Foto: Shutterstock

Insulele Azore chiar au multe de oferit: sate pitorești, cratere cu lacuri cu apă caldă potrivită pentru scăldat, flori minunate și plantații de ceai bine îngrijite. Gardurile din hortensii cu flori albastre, de înălțimea unui om, merită o atenție deosebită. Ecosistemul bogat al oceanului face din acest arhipelag cu o atmosferă aparte una dintre cele mai interesante destinații de scufundări.

Nu întâmplător au fost alese Insulele Azore drept cel mai frumos loc de pe Pământ în 2016 de către National Geographic.

Datorită climei subtropicale plăcute, mulți turiști petrec perioada Crăciunului și Anului Nou în Azore. Cei mai mulți sosesc în iulie și august, dar chiar și în plin sezon sunt mult mai puțini turiști decât pe celelalte insule europene. Mai, iunie, septembrie și octombrie sunt cele mai potrivite luni pentru a explora frumusețea naturală a Insulelor Azore.

Foto: Shutterstock

Terceira este a treia insulă ca mărime a arhipelagului, iar atracția sa cea mai interesantă este o peșteră neobișnuită – mai exact, hornul unui vulcan care s-a stins de mii de ani. Algar do Carvão este situat la o altitudine de 583 de metri deasupra nivelului mării și este conectat direct la pâlnia vulcanului Guilherme Moniz. Fostul vulcan a lăsat în urmă un tub de lavă perfect.

Putem coborî până la o adâncime de peste 90 de metri de la suprafață, în timp ce admirăm formațiunile create de lavă.

În sistemul de peșteri s-au format stalactite minunate și o faună endemică uimitoare, iar în partea de jos a hornului, adică în burta vulcanului, putem vedea lacuri cu apă cristalină. Vulcanul stins poate fi vizitat pe tot parcursul anului, turul de 30 de minute este complet sigur și nu necesită echipament special în afară de încălțăminte și îmbrăcăminte adecvată. În peșteră pot intra maxim 150 de persoane în același timp, iar biletele nu trebuie rezervate în avans, acestea pot fi achiziționate la intrare

AMI MÉG ÉRDEKELHET