Soare, apă, adrenalină – wakeboard în Europa

Wakeboard-ul este foarte distractiv, ușor de învățat și poate fi practicat în multe locuri din Europa.

Foto: Unsplash

Wakeboard-ul implică utilizarea unui mecanism de cabluri cu stâlpi de susținere, pentru tractarea sportivului pe o placă la suprafața apei. După locurile din România, haideți să vedem câteva piste din Europa!

WakeLake, Bratislava

WAKELAKE

Paradisul wakeboardiștilor din Slovacia este Zlaté Piesky, adică o parte din Nisipurile de Aur, care totodată este și cea mai mare zonă de recreere și sport din Bratislava. Aici, pasionaţii de sporturi nautice pot călări valurile trași de barcă cu motor, ski jet sau pe o pistă specială, trași de cablu. De altfel, wakeboarding-ul este extrem de popular în Slovacia, iar ţara se mândrește și cu doi campioni mondiali care, desigur, se antrenează și la Wakelake.

  • NUMĂRUL DE PISTE: 1

LUPAWAKE

Cel mai mare centru de wakeboard din Europa Centrală îi așteaptă pe sportivi cu patru piste diferite. Locul este absolut deosebit, de top și se află la un sfert de oră cu mașina de centrul Budapestei. Pe lângă începători, cei avansaţi pot folosi pista de învăţare de 5 puncte, iar profesioniștii își pot îmbunătăţi abilităţile pe traseul de 6 puncte, lung aproape 1 km, iar pe acesta din urmă 22 de elemente de clasă mondială diversifică alunecarea. Caracteristica specială a locului este că între două curse nu este nevoie să așteptăm în apă, deoarece pentru confortul sportivilor a fost construit și un sistem de alei plutitoare, lungi de 1.000 de metri.

  • NUMĂRUL DE PISTE: 4 (2 pentru începători, 1 de învăţare, 1 pentru avansaţi)

Olimpic Cable Park, Barcelona


OLIMPIC CABLE PARK

Cel mai la modă wake park din Barcelona este perfect atât pentru profesioniști, cât și pentru începători. Cu ajutorul unor antrenori instruiţi, debutanţii nu numai că pot avansa în ritmul lor, dar se pot antrena și toată ziua cu biletele lor de o zi. Iar pentru cei familiarizaţi cu lumea wakeboarding-ului, traseul de 680 de metri și zece niveluri diferite de obstacole din WAKE PARK-ul Canalului Olímpic de Catalunya oferă terenul ideal pentru trick-uri aeriene și viteză de 30 km/h. După sport, barurile de tapas spaniole de pe plajă, chiringuitos, așteaptă pe toată lumea – dintre felurile de mâncare să alegem padron, ardeiul copt.

  • NUMĂRUL DE PISTE: 2 (1 pentru începători, 1 pentru avansaţi)

LIQUID LEISURE WINDSOR

Când vine vorba de wakeboarding, acest loc nu poate fi ratat. Cel mai mare parc acvatic din Europa este situat în inima comitatului Berkshire din Anglia, lângă unul dintre cele mai frumoase lacuri private cu apă dulce. Pista în sens invers acelor de ceasornic, unde pot fi tractate până la 11 persoane simultan, este plină de obstacole, în plus, pe lângă wakeboarding, aici putem învăţa și schi nautic. Pentru relaxare, ne putem bucura de frumuseţea apusului de soare dintr-unul dintre baruri.

  • NUMĂRUL DE PISTE: 2 (1 începători, 1 avansaţi)

ECHIPAMENT

Poate fi închiriat pe aproape orice pistă:

  • placă
  • legături
  • vestă de salvare
  • îmbrăcăminte din neopren pe vreme mai rece
  • cască
AMI MÉG ÉRDEKELHET