Webes világjárás – második rész

Lenyűgöző tájak hét kontinensen – az amerikai kontinens

A járvány miatt bezárult a világ, de így is lehet „utazni", hiszen drónvideók, mozgó panorámaképek, online séták, webkamerás élőképek sokaság csábít minket távoli tájak felfedezésére. A második részben: az amerikai kontinens.

ÉSZAK-AMERIKA

Fotó: Unsplash

Road Trippin'
Ahogy a Red Hot Chili Peppers slágeréből is tudjuk… "csak menni, menni, folyton úton lenni, megállni, körbenézni, és autózni tovább." Ez az igazi amerikai utazási élmény. Egyebek közt ilyen hangulatú drónvideókat is találhatunk az AirVūz oldalán – és még tucatnyi mást, elképesztő légifelvételeket a világ minden tájáról. Kanyonok mélyéről, sivatagok, folyók, tengerek felett szárnyalva…

Fotó: Pexels

Sarki fény Kanadában
A különleges természeti jelenség, az aurora borealis szinte minden utazó bakancslistáján előkelő helyen szerepel. Kanadában a Hudson-öböl partjára telepített webkamerán keresztül élőben is nézhetjük az éjszakai égboltot, amelyen a legnagyobb eséllyel májusban tűnik fel a sarki fény. Ahogy az afrikai vadkameráknál, úgy itt is türelemre és szerencsére lesz szükségünk, hogy „csodát" lássunk.

DÉL-AMERIKA

Fotó: Unsplash

Iguazú-vízesés
A Brazília és Argentína találkozásánál található vízesés, nevével ellentétben, nem egy, hanem 270 zuhatagból áll. A 82 méter magasból lezúduló víztömeget kedvünkre megnézhetjük úgy, hogy közben még a hajunk sem lesz vizes. Akár egyik, akár másik országból nézzük, a látvány mindenhonnan fantasztikus.

Fotó: Pexels

Macchu Picchu
Az egykori inka birodalom legendás városa 2450 méter magasságban fekszik a Közép-Andok hegyvonulatában. A páratlan szépségű hely 400 éven keresztül rejtve maradt a látogatók szeme elől, és nem is lakta senki. Lépjünk be ebbe a rejtélyes városba, és idegenvezetőnket hallgatva sétáljunk végig a perui hegycsúcsok között megbúvó romvároson!

Fotó: Airpano

Törzsi élet az Orinoco-folyón

Dél-Amerika leghosszabb folyója, amelynek deltájában harmincezer warao indián él cölöpházakban. Csónakázzunk egyet a vadregényes környezetben, és nézzük meg, vajon a törzsi élet mennyiben különbözik attól, amit elképzelünk.

Fotó: Unsplash

Nazca-vonalak

A Pampas de Jumana fennsíkjára rajzolt gigantikus vonalak eredete és célja a mai napig vitatéma a tudósok között. A sziklákba vésett, sok esetben nyílegyenes vonalak főként állatokat és geometriai mintákat ábrázolnak. Szálljunk a magasba és nézzük meg, valójában hogy néznek ki a Nazca-vonalak.

AMI MÉG ÉRDEKELHET