Zanzibar, paradisul tropical – galerie foto

Insule africane de o frumusețe fără egal, locul de naștere al lui Freddie Mercury.

Am prezentat recent Mauritius, unul dintre cele mai frumoase state insulare din Africa, dar și în Zanzibar merită să petrecem o vacanță mai lungă de câteva săptămâni!

Foto: Pexels

Cele două insule din Oceanul Indian, din largul Tanzaniei sunt numite Zanzibar. Veniturile statului cu o populație de un milion de oameni provin în principal din turism, dar și comerțul cu mirodenii se află în frunte. Este greu de spus când merită să călătorim acolo, din moment ce sunt în jur de 30 de grade tot timpul anului, așa că oricând vom avea parte de o vacanță plăcută.

Țara este formată din două insule: Unguja – unde se găsește și capitala, orașul Zanzibar – și Pemba. Dacă ne aflăm în orașul Zanzibar, trebuie să vizităm orașul vechi (în engleză Stone Town), care nu întâmplător face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. În capitală se poate simți că țara a fost pentru o lungă perioadă de timp colonie britanică, devenind stat independent abia pe 19 decembrie 1963, și doar pentru un foarte scurt timp, deoarece în ianuarie sultanul a fost detronat și Zanzibar a devenit parte a Tanzaniei. Are însă o administrație specială, autonomă, cu propriul parlament.

Foto: Unsplash

Zanzibar este renumit pentru plajele sale minunate și ne este aproape imposibil să le recomandăm pe cele mai bune, pentru că toate sunt de top, fără excepție. În partea vestică a celor două insule există plantații de mirodenii și câmpuri de orez, în Zanzibar fiind cultivate mirodenii exotice precum piper negru, cuișoare, cardamom, scorțișoară, vanilie, nucșoară, roiniță sau ghimbir.

Dacă ne plac scufundările, suntem într-un loc bun în Zanzibar - unul dintre puținele locuri din lume care acordă o atenție deosebită faunei sălbatice din ocean, protejează viața marină și recifele de corali. A fost creat un paradis de scufundări numit Coral Park, unde ne putem familiariza cu fauna sălbatică unică a recifului de corali din jurul insulei..

Foto: Shutterstock

Cu siguranță vom mânca foarte bine în Zanzibar, bucătăria locală având parte de influențe arabe, persane și europene: este foarte variată, delicioasă, se consumă multe legume, fructe și pește, de obicei cu orez, și să nu fim surprinși că se adaugă nucă de cocos în aproape orice fel de mâncare.

Foto: Unsplash

Scufundările nu trebuie ratate dacă dorim programe active, dar mai putem merge la:

  • excursie cu catamaranul,
  • vizită în oraș,
  • turul plantațiilor de mirodenii,
  • înot cu țestoase,
  • Nokupenda, o insulă de nisip pe care se poate face plajă doar în timpul refluxului, fiind scufundată de flux,
  • fosta Insulă a Închisorii,
  • Muzeul Freddie Mercury (Mercury House), unde în 1946 s-a născut solistul rock cu numele de Farrokh Bulsara.

Galerie foto

Foto: Unsplash


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Fotó: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock


AMI MÉG ÉRDEKELHET