Segítsünk? De hogyan? Közvetlen tapasztalatok az afrikai önkénteskedésről!

Az önkénteskedés hátrányairól is sokmindent megtudhatsz a podcastből, de arra is fény derül, hogy hogyan lehet jól segíteni ezekben a szegény országokban.

Álmok és a valóság egy kenyai önkéntes projektről, amely a helyi közösség támogatása mellett, zebranézős kalandnak indult, de idő előtti hazautazás lett a vége. Almay Réka története csak egy a számtalan afrikai misszióból, amelyek nagy része ennél sokkal pozitívabban végződik, következtetései viszont messze túlmutatnak a konkrét eseten. Elgondolkodtató a világ működésére és a társadalmak, kultúrák különbözőségére vonatkozóan is. Egy sztori, egy nézőpont, de számtalan tanulság és az afrikai valóság a RoadMovie podcastban.

Almay Réka két munkahely között ment Kenyába önkéntesnek, előtt cserkész világtalálkozókon is járta a világot. Réka azt is elárulja a backpackerként, azaz hátizsákos turistaként milyen élményei voltak, Délkelet-Ázsiában is tett egy nagy körutat. Réka ma már tudja, hogy mennyit árt az Afrikán kívüliek megjelenése, munkája ezekben a fejlődő országokban. Mire lehet számítani érkezéskor? Milyen meglepetések érték Almay Rékát és a társát? Mennyibe kerül önkéntes misszióban dolgozni? Hogyan lehet ösztöndíjjal, önköltség nélkül, vagy minimális ráfordítással önkéntesként utazni? Hogyan válassz jól szervezetet, amin keresztül kijuthatsz segítőként? Milyen egy etikus kiközvetítő szervezet? Mennyire biztonságos egyedülálló nőként ekkora kalandra vállakozi? Ezek mellékesnek tűnhetnek a nemes cél mellett, pedig nagyon fontos szempontok.

Hallgasd meg Almay Réka és Molnár Péter beszélgetését a RoadMovie Podcast csatornáján!

AMI MÉG ÉRDEKELHET