10 plaje copleșitoare și de la înălțime

Vederea imaginilor poate face mai ușoară alegerea viitoarei vacanțe pe litoral - să aruncăm o privire panoramică asupra celor mai frumoase plaje din lume.

south beach miami tengerpart
Foto: Getty Images


1. Tulum, Mexic

Foto: Getty Images

Tulum este al treilea paradis turistic din Mexic ca popularitate, dar nu doar plajele sale sunt fermecătoare. Locul se mândrește și cu un cartier din epoca mayașă unde putem găsi un oraș în ruină în stare foarte bună. Magnifica coastă aflată la 130 de kilometri de Cancún este una dintre cele mai interesante zone din Caraibe, recunoscută încă de pe vremea mayașilor, deoarece nu era ceva obișnuit în cultura lor să-și construiască orașele pe coastă.

2. Bondi Beach, Sydney

Foto: Getty Images

Sydney în sine este minunat și rezervă multe programe diverse, dar plaja sa este o atracție obligatorie. Deși plaja Bondi este un adevărat paradis pentru surfing, ea poate fi savurată și fără placă. Este adevărat că, din cauza valurilor puternice, nu este recomandat să vă scufundați în apele mai adânci ale Mării Tasman, dacă nu stăpâniți bine de tot înotul. Dacă ne aventurăm puțin în largul mării cu barca, putem vedea delfini, balene, pinguini și, desigur, rechini.

3. Miami Beach, Florida

Foto: Getty Images

Orașul din Florida a fost construit pe o insulă artificială, dar rivalizează cu frumusețea plajelor formate de mare. Nu numai că puteți înota în apele din Miami Beach, dar există o mulțime de locuri de distracție pentru cei care vin aici, plus că merită să vizitați cartierul istoric Art Deco, dacă sunteți acolo.

4. Baa Atoll, Maldive

Foto: Unsplash

La recifele mai mici din Maldive se poate ajunge cu hidroplanorul și apoi cu barca, așa că acestea sunt într-adevăr izolate. Atolul Baa este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO încă din 2011. Scufundările sunt foarte populare printre turiști datorită vizibilității sale bune și a faunei sălbatice unice și diverse.

5. Surin, Phuket

Foto: Unsplash

Plaja Surin de pe coasta de lux din Thailanda, numită Millionaire's Row, este plină de case de vacanță ale vedetelor din toată lumea. Phuket este cea mai mare insulă din Thailanda, nu ne putem plictisi aici niciun minut. Sunt 30 de grade pe tot parcursul anului, iar din decembrie până în aprilie nu plouă.

6. Waikiki, Hawaii

Foto: Getty Images

Situată în capitala Hawaii, Honolulu, această plajă are puțin peste 3 kilometri lungime, iar turiști din întreaga lume se adună aici. Insula oferă o mulțime de situri naturale extrem de frumoase, astfel nu este o coincidență faptul că 42% din veniturile totale din Hawaii provin din turism.

7. Navagio, Zakinthos

Foto: Unsplash

Este considerată cea mai frumoasă coastă a Greciei – aceasta fiind o afirmație foarte importantă, deoarece există doar plaje minunate acolo. Din anii 1980 se află pe țărm o navă de contrabandă ce transporta pe vremuri alcool și țigări, fiind acum una dintre cele mai populare atracții ale țării, accesibilă doar pe apă.

8. ANSE SOURCE D'ARGENT, INSULELE SEYCHELLES

Foto: Getty Images

Una dintre cele mai frumoase părți ale Insulelor Seychelles din estul Africii, unde vă puteți relaxa pe o plajă cu nisip roz, mătăsos. Insulele sunt înconjurate de recife de corali, un adevărat paradis și pentru scafandri. Statul insular este format din 155 de insule, din care 42 sunt insule de granit - La Digue aflându-se printre ele, unde se găsește Anse Source d'Argent.

9. Isola Bella, Sicilia

Foto: Unsplash

Isola Bella, una dintre cele mai frumoase plaje din Sicilia se află în Taormina, într-un oraș construit pe un vârf de deal. În acest oraș veți găsi Teatrul Antico di Taormina, un teatru antic greco-roman care este folosit și astăzi pentru spectacole, având o priveliște minunată asupra muntelui Etna.

10. Railay Beach, Thailanda

Foto: Unsplash

Coasta Railay din Thailanda este o adevărată curiozitate, deoarece poate fi abordată doar de pe apă. Peninsula deține 4 plaje uluitoare, iar de la o lagună la alta putem ajunge doar pe jos, deoarece dealurile de calcar și văile abrupte ale junglei izolează zona de Krabi - bineînțeles, merită cu siguranță să explorați zona.

AMI MÉG ÉRDEKELHET