Cum se prepară cel mai scump cocktail din lume?

Costă 22.600 de dolari și este vândut într-un hotel de lux din Tokyo.

Foto: Shutterstock

Potrivit Travel & Leisure, în The Bar aflat în Ritz-Carlton din Tokyo (cel mai înalt hotel din capitala japoneză) putem comanda cea mai scumpă băutură din lume, care a primit numele de Diamonds Are Forever.

!

Foto: ritzcarlton.com

Iubitorul de cocktailuri care cere băutura numită Diamonds Are Forever va primi un mix Gray Goose bazat pe votcă cu puțină lămâie verde și „condimentat” cu un diamant de un carat (0,20 de grame) în valoare de 16 mii de dolari. Consumatorul trebuie să fie foarte atent pentru a nu înghiți piatra prețioasă, deoarece un diamant de o asemenea dimensiune se îmbină perfect cu cocktailul translucid din vodcă.

Înainte de pandemie, cocktailul era pregătit la masa clientului cu un acompaniament de muzică live în timpul amestecării și servirii: și evident, era interpretată melodia „Diamonds Are Forever” a lui Shirley Bassey, din filmul James Bond cu același titlu din 1971.

Iar dacă acest cocktail este prea scump pentru gusturile noastre, putem încerca al doilea cel mai scump cocktail din lume, care costă doar... 10 mii de dolari. În XS Nightclub din Las Vegas se servește băutura numită Ono, cu șampanie Charles Heidsieck, coniac Remy Martin Black Pearl, o pereche de butoni din argint și un colier din aur alb de 18 carate.

AMI MÉG ÉRDEKELHET