3 destinații perfecte pentru iarnă

Scoția, Austria, Islanda – fiecare poate găsi o destinație pe plac printre cele prezentate.

Foto: Unsplash

Chiar dacă acum nu ne putem desprinde de mediul nostru, puțină visare cu ochii deschiși nu strică... Ce destinație ai alege pentru vacanța de început de an?

TUR GASTRONOMIC LA SALZBURG

Foto: Unsplash

Să ne plimbăm pe străzile orașului vechi, locul de naștere al lui Wolfgang Amadeus Mozart. Să zăbovim după pofta inimii în pivnițele cu butoaie de bere, să aruncăm o privire pe îngusta Getreidegasse, care este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1996. Pe strălucitoarea stradă comercială din Salzburg, casele renascentiste cu cinci etaje oferă protecție împotriva vântului rece de iarnă. Să explorăm strada iluminată elegant, apoi să vizităm Balkan Grill Walter, un grătar care funcționează din 1950, și să nu fim surprinși: aici putem comanda doar mâncare la pachet. Iar dacă dorim aglomerație, să ne amestecăm în Sternbräu, unde putem avea parte de muzică live plăcută.

BAIE ÎN ISLANDA

Foto: Pixabay

Islanda este un adevărat tărâm al minunilor de iarnă, cu câmpuri sălbatice de lavă și munți stâncoși, iar dacă suntem puțin înghețați, este momentul perfect pentru a face o baie în apele geotermale ale Lagunei Albastre. Baia este deschisă chiar și pe cea mai rece vreme, iar apa are o temperatură constantă de 37-39 de grade, ce încălzește chiar și cele mai înghețate membre. Să facem drumeții lungi prin peisajele acoperite de zăpadă, să ne bucurăm de aurora boreală care iluminează cerul întunecat și să nu uităm de locuri magice, precum cele din preajma ghețarului Snaefellsjokull.

LUMINI DE SĂRBĂTORI LA EDINBURGH

Foto: rbge.org.uk

Edinburgh-ul nu este atractiv iarna doar datorită târgurilor cu miros de turtă dulce și una dintre cele mai faimoase sărbători de Anul Nou din lume, Edinburgh's Hogmanay. Este un program grozav să facem o plimbare lungă printre luminile fabuloase de pe George Street, apoi să vizităm Galeria Națională a Scoției, care este a doua cea mai populară atracție după castel. După lăsarea întunericului, să mergem la Grădina Botanică Regală din Edinburgh, unde anul acesta crini strălucind în nenumărate culori plutesc pe lac și pene de doi metri decorează ramurile copacilor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET