Atmosferă de vară în mijlocul iernii? 3 destinații pentru călătoriile tropicale!

Trei destinații dacă dorim experiențe exotice în timpul iernii.

Foto: 123RF


Cine ar prefera să petreacă vacanța de iarnă într-un peisaj însorit și într-o mare caldă în locul vârfurilor de munte acoperite de zăpadă și pârtiilor de schi, nici nu ar găsi un loc mai bun decât o insulă tropicală liniștită.

Seychelles

Foto: 123RF

Tot ceea ce ne-am dori de la un loc de vacanță tropical, găsim garantat în acest paradis pământean. Arhipelagul format din peste 100 de insule este situat în Oceanul Indian, la aproximativ 1.500 de kilometri de coastele estice ale Africii. Cele trei insule principale – Mahé, Praslin și La Digue – sunt granitice, celelalte sunt mai degrabă recifuri de corali. Datorită trecutului colonial complicat, are trei limbi oficiale: limba legislativă este engleza, cea a comerțului și a comunicării sociale este franceza, iar contactele zilnice sunt dominate de limba creolă bazată pe franceză.

Mai multe parcuri naționale din Seychelles prezintă flora și fauna locală unică. Mulți vizitează și insula Bird, unde trăiesc țestoase gigantice și păsări colorate. Parcul Național Vallée de Mai este singurul loc din lume unde putem vedea cocos de mare (Coco de Mer). Fructul cu formă ciudată, vândut ca suvenir, poate cântări până la 18 kg. Plajele cu nisip alb, mărginite de palmieri și protejate de recifuri de corali, flora verde luxuriantă și excelenta siguranță publică a arhipelagului promit o recreere netulburată turiștilor. Ar fi păcat să sărim peste specialitățile bucătăriei locale, deoarece combinația între bucătăria creolă și africană aromată cu condimente indiene oferă o experiență gastronomică unică.

Grenada

Foto: 123RF

Situată la nord de coasta Venezuelei, în sud-estul Caraibelor, micuțul stat insular are o suprafață de doar 344 de kilometri pătrați. Este format dintr-o insulă mai mare și șase mai mici dar, în ciuda dimensiunilor sale reduse, Grenada este al doilea cel mai mare producător de nucșoară din lume. Este adesea menționată doar ca o insulă de mirodenii, deoarece pe insula cu sol vulcanic boabele de cacao, scorțișoara, ghimbirul, zerdiceaful și cuișoarele sunt cultivate în cantități mari. Deocamdată Grenada a fost evitată de turismul de masă ieftin, mediul său natural fiind aproape neatins, iar plajele sale cu palmieri sunt la fel de frumoase în realitate cum le putem vedea pe cărțile poștale. Din rândurile plajelor cu apă turcoaz se remarcă Grand Anse Beach din partea sudică și Levera Bay din nord.

Barbados

Foto: 123RF

Cel mai estic membru al Caraibelor este de mult timp o destinație populară. Barbados este frecventat de mulți turiști, în principal datorită plajelor sale de nisip înconjurate de recifuri de corali, luxului relativ accesibil și siguranței publice. Nisipurile orbitor de albe și fine de la Brandons Beach, Crane Beach și Bottom Bay sunt de neratat, dar și iubitorii de snorkeling și surferii îndrăgesc insula. Este, de asemenea, o destinație preferată de uriașele nave de croazieră – pentru pasagerii sosiți cu ele a fost inventat cardul Barbados de o zi, cu care timp de 24 de ore pot folosi serviciile de agrement ale hotelurilor participante la program.

AMI MÉG ÉRDEKELHET