Google Maps nu te ajută doar să rămâi pe drumul cel bun – iată alte 3 funcții utile!

Majoritatea oamenilor folosesc Google Maps pentru a se orienta sau pentru a-și planifica traseul, dar puțini știu că aplicația poate oferi utilizatorilor mai mult decât atât. Îți arătăm cum și pentru ce mai poți folosi aplicația!

Foto: Shutterstock


Sosire estimată

Cei mai mulți dintre noi folosesc funcția de planificare a călătoriei din Google Maps: în majoritatea cazurilor, aplicația știe exact când vor pleca autobuzele, tramvaiele și trenurile. Dar atunci când selectezi opțiunea de transport public, poți vedea nu numai când pleacă un vehicul, ci și când va ajunge la destinație. Astfel, de exemplu, dacă trebuie să ajungi undeva până la ora 11:00, poți să selectezi opțiunea "Sosire" și vei primi o listă cu opțiunile de transport public care te vor duce acolo la timp.

Foto: Shutterstock

Salvarea locațiilor

Cu toții am petrecut timp într-un restaurant sau bar, ne-am simțit bine, dar apoi nu ne mai amintim numele locului... Poți folosi Google Maps pentru a marca sau salva locurile în care ai fost. Trebuie doar să dai clic pe hartă, apoi să derulezi puțin spre dreapta și să selectezi "save" (salvează). Apoi, poți clasifica locurile în categorii, de exemplu în restaurante, cluburi de noapte sau muzee.

Foto: Shutterstock

Parcare

Se întâmplă, să te oprești cu mașina undeva și apoi, după ce ai rezolvat ce aveai de făcut, să uiți unde anume ai parcat-o. Mulțumită Google Maps, poți marca locul de parcare. Tot ce trebuie să faci este să dai clic pe punctul albastru care indică locația ta actuală și să selectezi "save parking" (salvează parcarea) în opțiuni. După ce ai revenit la mașină, poți să cauți locația în bara de search a aplicației și să o ștergi.

Foto: Unsplash

AMI MÉG ÉRDEKELHET