4 țări europene mici, subestimate, care merită vizitate

Franța, Spania și Italia sunt cele mai populare destinații de călătorie din Europa. Vă arătăm patru țări care din anumite motive scapă atenției turiștilor.

Foto: Unsplash

Turismul reprezintă aproximativ 10% din produsul intern brut al Uniunii Europene, însă nu doar „numele mari” din Europa pot fi interesante.

​Liechtenstein

Foto: Pixabay

Micuța țară este situată între Elveția și Austria, printre munți. Din cauza dimensiunilor, nici măcar nu are propriul aeroport, dar este ușor accesibilă din țările din jur cu mașina sau cu trenul. În ciuda acestui fapt, este încă cea mai puțin vizitată țară din Europa. Liechtenstein merită vizitată și iarna, deoarece în țară există mai multe locuri unde putem schia fără să fie aglomerație, dar putem descoperi și trasee frumoase de drumeții și ciclism.

Insulele Feroe

Foto: Unsplash

Dacă vreți cu adevărat ceva special, neexplorat, atunci îndepărtatele Insule Feroe din nordul Oceanului Atlantic sunt cea mai bună alegere. Este ușor să ne îndrăgostim de stâncile abrupte, papagalii de mare și valurile de coastă ale arhipelagului format din 18 insule diferite. Trebuie să acordăm o atenție deosebită vestimentației în funcție de vreme, care este extrem de schimbătoare și imprevizibilă.

Estonia

Foto: Unsplash

Cu doar 1,3 milioane de locuitori, Estonia este una dintre țările europene cu cea mai scăzută densitate a populației și a rămas necunoscută turismului de masă. Asta deși capitala sa, Tallinn, ispitește vizitatorii cu străzi medievale, cartier de afaceri modern și promenade pe litoral. În plus, aproximativ 50 la sută din suprafața țării este acoperită de pădure, așa că este ușor să scăpăm de forfota urbană.

Luxemburg

Foto: Pixabay

Micuțul Luxemburg este adesea trecut cu vederea din cauza vecinilor săi mai cunoscuți, Franța și Germania, dar capitala sa de basm, castelele medievale și satele pitorești merită cu siguranță o vizită. În ciuda dimensiunilor reduse, este plin de atracții naturale, iar dealurile împădurite și văile mărginite de podgorii sunt străbătute de piste de biciclete și trasee de drumeții bine întreținute.

AMI MÉG ÉRDEKELHET