Ne dőlj be mindig a GPS-nek – 4 vicces navigációs sztori!

Van, amikor a GPS nélkül mozdulni sem tudnánk, de előfordul, hogy jobb volna, ha nem lenne – íme, a legmulatságosabb navigációs hibák!

Fotó: Shutterstock


A következő tónál forduljon jobbra!

Mennyire figyelmetlennek kell ahhoz lenni, hogy valaki belehajtson egy tóba, csak azért, mert a GPS szerint arra vezet az út? Pedig megtörtént! Egy kanadai hölgy a navigációt követve egyenesen a jeges tóba vezette az autóját. Mentségére szólva, ködös idő volt, de azért reméljük, hogy mindenki tanul az esetből...

A tábla csak dísznek van?

Nem biztos, hogy a figyelmetlenség volt az egyetlen dolog, ami közrejátszott abban, hogy egy német férfi összesen három útépítést jelző korláton hajtott át az autópályán. Az elsőt még véletlennek hiszi az ember, de azért a harmadik táblánál már illene elgondolkodni... Nem tette, így végül egy homokbuckának kellett megállítania.

Hajtson egyenesen a vízbe!

Fotó: Getty Images

Vannak, akik akkor is ragaszkodnak ahhoz, amit a kijelzőn látnak, ha a valóság ellentmond a navigációnak. Egy angol sofőr a saját kárán tanulta meg, hogy ez nem mindig célravezető. Bár több tábla is jelezte, hogy az esőzések miatt megduzzadt patakon átmenetlieg tilos áthajtani, a GPS-re hallgatva mégis belehajtott a vízbe. Ami aztán egyből elsodorta az autót, és egy ideig vitte is magával.

A legrövidebb úton – az óceánon át

Három turista úgy gondolta, ha már Ausztráliában vannak, vetnek egy pillantást az óceánra. Be is írták a part nevét és bejelölték azt az opciót, hogy a lehető legrövidebb úton érjenek célba. Ami azonban egy öblön keresztül vitt, amit olyannyira komolyan vettek, hogy bele is hajtottak a vízbe, miközben több ezren videózták őket a szemben haladó kompról...

AMI MÉG ÉRDEKELHET