5 locuri de cazare de lux uimitoare din întreaga lume

Locuri speciale de cazare ne așteaptă din Champagne până în Sahara și din Insulele Maldive până în China.

Glamping în Sahara, observare de gorile în Rwanda, camere subacvatice la tropice? Da, orice este posibil!

Putem dormi în mare, în Maldive

Foto: Conrad Maldives

Ne întindem pe pat cu un pahar de șampanie în mâini, în timp ce un rechin înoată deasupra noastră – până acum așa ceva s-ar fi putut întâmpla doar într-un vis suprarealist. Acum însă poate deveni realitate, pentru că s-a deschis prima vilă subacvatică din lume, ca parte a complexului Conrad Maldives Rangali Island Luxury Resort & Spa. Unul dintre cele două niveluri ale sale este situat la aproximativ 5 metri sub suprafața Oceanului Indian și conține un lounge, un dormitor și o baie.

Glamping în mijlocul Saharei

Foto: Inara Camp

Nisip, stele, lux – și destul de mult din fiecare. Așa poate fi rezumată într-un mod succint experiența care ne așteaptă în Inara Camp din apropierea Marrakechului. Regiunea din Sahara amintește mai ales de o mare furtunoasă fermecată, cu un cer plin de stele deasupra ei noaptea. Fiecare din cele șapte corturi private ale taberei servește pentru a ne reîncărca în confort maxim: cu covoare berbere, mobilier în stil marocan, un pat king-size și o baie complet utilată. Există și o piscină comună pentru înot, dar cum pânzele corturilor pot fi rulate la înălțimea dorită, putem admira priveliștea din fața noastră chiar și în timp ce stăm în cadă.

Hotel de lux în Champagne

Foto: Royal Champagne Hotel & Spa

Dacă, pe lângă băuturile speciale, mai avem nevoie și de un alt motiv pentru a vizita Champagne, să aruncăm o privire asupra primului hotel de lux wellness adevărat al regiunii, Royal Champagne Hotel & Spa. Putem alcătui o combinație perfectă de programe explorând cu bicicleta văile regiunii și degustând produsele cramelor în timpul zilei, și apoi să ne relaxăm în cada cu hidromasaj seara. Pe lângă cea mai bună selecție de băuturi, nici mâncarea nu este una obișnuită.

Printre gorile în Rwanda

Foto: One&Only Gorilla's Nest

Fără îndoială, gorilele sunt cele mai populare atracții din Rwanda, dar trebuie să avem grijă la modul în care privim specia pe cale de dispariție. Acest lucru este combinat cu lux de cel mai nou hotel al lanțului One&Only, Gorilla's Nest, situat în partea nordvestică a țării, în Parcul Național Volcanoes, considerat a fi unul dintre ultimele refugii ale gorilelor. Hotelul de cinci stele este o bază perfectă pentru a explora munții din zonă, în plus putem experimenta aici senzația de a trăi ascuns de lume, în natură. Observarea animalelor, în schimb, este strict reglementată, iar biletul cu preț piperat, care este cheltuit în întregime pentru protecția speciei, trebuie cumpărat în prealabil.

​Pensiune chineză utopică

Foto: The Other Place Guilin Litopia

The Other Place Guilin Litopia este situat într-un cadru natural minunat din sudul Chinei unde, pe lângă camerele cu o atmosferă deosebită, dar liniștitoare, o grădină privată de legume și fructe îi așteaptă pe cei care doresc să se retragă departe de zgomotul urban. Este un loc ideal pentru a crea! Toate cele zece camere de la The Other Place Guilin Litopia sunt diferite, dar mai ales două dintre ele șterg tot ce am gândit până acum despre camerele de hotel. Apartamentele Dream și Maze sunt o utopie, un labirint, o instalație care ne uimește, ne invită să explorăm și pur și simplu nu ne putem sătura de ea.

AMI MÉG ÉRDEKELHET