5 filme de aventuri despre adevărate excursii extreme

Filme bazate pe întâmplări reale care prezintă drumeții imposibile la prima vedere.

De cele mai multe ori, motivațiile din spatele unor aventuri care marchează o întreagă viață sunt foarte umane. Oamenii obișnuiți care fug de propriile griji sau caută o soluție pentru ele pornesc în necunoscut. Iar despre aventurile lor se nasc filme cu peisaje minunate şi mesaje provocatoare.

Sălbăticie (Wild)

www.youtube.com

Wild Official Trailer #1 (2014) - Reese Witherspoon Movie HD

Traseul de drumeție marcat Pacific Crest Trail trece prin California și Oregon pe coasta vestică a Statelor Unite. Deși nu mai făcuse niciodată drumeții, ghidat de o idee bruscă, scriitoarea și jurnalista Cheryl Strayed a parcurs pe jos cei 1.770 km de la Deșertul Mojave până la granița statelor Oregon și Washington. În filmul realizat din memorialul ei, Reese Whiterspoon o interpretează pe aventuriera cu probleme personale care găsește noua direcție a vieții sale învingând zăpada, căldura și singurătatea.

O plimbare prin pădure  (A Walk in the Woods)

www.youtube.com

A Walk in the Woods Official Trailer #1 (2015) - Nick Offerman, Emma Thompson Movie HD

Tot Statele Unite și tot un celebru traseu de drumeţie – de această dată Appalachian Trail din estul țării, care trece pe o distanță de 3.500 km prin Munții Apalaşi. Întors acasă din Marea Britanie, scriitorul Bill Bryson a pornit cu un vechi prieten la drum, traseu imortalizat mai apoi în cartea pe care se bazează și filmul. Scriitorul popular mai ales în Anglia este interpretat de Robert Redford, iar prietenul lui de Nick Nolte.

Calea deşertului  (Tracks)

www.youtube.com

Tracks Official Trailer #1 (2013) - Mia Wasikowska, Adam Driver Movie HD

Ani de zile s-a pregătit australianca Robyn Davidson să-și traverseze țara cu ajutorul cămilelor, până când în 1977 a pornit la drumul de 2.700 km. Deși nu a făcut-o pentru reputație, a scris mai întâi un articol în National Geographic despre neobișnuita încercare, apoi a publicat și o carte despre aventurile ei. Drumul în deșert al lui Davidson, devenită între timp un autor renumit de călătorii, a fost transpus într-un film în 2013, cu Mia Wasikowska în rolul principal.

Drumul (The Way)

www.youtube.com

The Way (Official Trailer)

Nici străvechiul drum de pelerinaj al Sfântului Iacob care duce în orașul spaniol Santiago de Compostela n-a scăpat, desigur, de atenția Hollywoodului. Cel mai important film despre celebrul El Camino a fost regizat de Emilio Estevez. În pelicula din 2010, care se bazează în mare parte pe cartea scrisă în 1994 de ziaristul Jack Hitt, joacă atât Charlie Sheen, starul american, cât și tatăl lui, Martin Sheen. Cel din urmă îl interpretează pe Tom, care sosește în Spania din cauza morții fiului său și decide apoi să realizeze pelerinajul. Pe drum întâlneşte personaje diverse, unul mai ciudat decât celălalt.

În sălbăticie  (Into the Wild)

www.youtube.com

Into the Wild (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Sean Penn îndrăgește personajele interesante nu doar ca actor, dar și ca regizor. În filmul realizat în 2007 prezintă viața lui Chris McCandless (Emile Hirsch), care după absolvirea facultății și-a donat toți banii și bunurile pentru scopuri caritabile, plecând cu autostopul în Alaska pentru a începe o nouă viață în sălbăticia de acolo. Pe drum a întâlnit mai mulți oameni care au avut un impact major asupra lui.

AMI MÉG ÉRDEKELHET