Több, mint tengerparti luxusváros – top 5 különleges program Dubajban

A Dubajba érkező turisták száma évről évre nő, megmutatjuk, milyen különlegességekkel szórakoztatják őket, amiket neked is ajánlunk!

Fotó: Facebook

Mivel lehet egy sivatagi városban eltölteni az időt, ahol főleg klímás felhőkarcolók sokasága emelkedik a mesterséges szigetekre épült hotelek és bevásárlóközpontok mellett? Bár sokan csak a mindig meleg tenger vagy a shoppingolás miatt utaznak Dubajba, a metropolisz igyekszik folyamatosan elkápráztatni a turistákat valami új látványossággal!

Hőlégballonos túra

Fotó: Shutterstock

A klasszikus szafari sem rossz program, de ha másképp szeretnéd látni a hatalmas sivatagot, amelyben néhány évtized alatt kiépült ez a hatalmas város, akkor válaszd a hőlégballonos túrát (a Balloon Adventures oldalon tudsz foglalni). A kirándulások napfelkelte előtt indulnak, egyrészt, mert akkor még elviselhető a hőmérséklet, másrészt így felejthetetlen élményben lesz részünk, amikor a város mögött felkel a nap, majd a sugarai megcsillannak a felhőkarcolókon. A hőlégballonok 1200 méteres magasságban lebegnek Dubaj felett, így az összes híres látványosságot megszemlélheted madártávlatból.

A Burdzs Kalifa kilátója

Fotó: skyviewsdubai.com

A Burdzs Kalifa nemcsak a világ legmagasabb felhőkarcolója és egyben a város egyik jelképe, de a kilátójában található Dubaj egyik legizgalmasabb helye is, a Sky Views Observatory. A különleges panoráma nem minden: átsétálhatsz egy 85 méteres üveghídon, ha pedig ez az adrenalinlöket nem lenne elég, akkor az üvegaljú Glass Sky Slide csúszdán lecsúszhatsz az 53-ikról az 52-ik emeletre. Plusz az ennél is bátrabbak kipróbálhatják az Edge Walkot: az épületen kívüli peremen (természetesen hevederekkel biztosítva) sétálhatunk 220 méteres magasságban.

Különleges búvármedence

www.youtube.com

Deep Dive Dubai - The World's Deepest Pool

A Deep Dive Dubai a világ legmélyebb úszómedencéje, ahol a szabadtüdős és a palackos búvárok a merülést gyakorolják, de te is kipróbálhatod magad, ha szeretsz merülni. A medence legmélyebb pontja 60 méter, és nemcsak a profi búvároknak lehet érdekes sportszempontból, hiszen egy elsüllyedt várost találunk a medencében. Ezen kívül, akár kosárra is dobhatsz, sakkozhatsz vagy épp biliárdozhatsz is búvárkodás közben – tulajdonképpen az egész egy nagy víz alatti vidámpark.

Mesterséges esőerdő

www.youtube.com

Explore at The Green Planet Dubai

Annak ellenére, hogy Dubaj a sivatagban van, létrehoztak már itt sípályát egy bevásárlóközpontban, fedett virágos kertet és egy esőerdőt is. A Green Planet Dubai egy mesterséges zöld oázis, amelyben 3000 állat és növény él: a függőleges erdőt különböző szintekre tagolták, ahol egzotikus madarakat, hüllőket, rovarokat és kisemlősöket – például lajhárt – láthatunk.

A képzelet birodalma

www.youtube.com

AYA Universe - Immerse Yourself In Beauty

Az AYA Universe a Wafi Mallban található szórakoztató központ, ahol ellazulhatsz kicsit, ha már elég volt a bevásárlóközpont nyüzsgése. Az AYA-ban 12 tematikus terem található, mindegyik a (képzelet) univerzumának más-más területére repít el; az egyik az űrbe kalauzol el, a másikban különleges vízeséseket vetítenek eléd. Az „utazók" játszanak, sodródnak a fényekkel, hangokkal, és álomszerű képeket látnak, miközben a csillagokkal teli eget bámulják vagy fénylő-virágzó kertekben barangolnak, és a végtelent áthidaló folyókon kelnek át.

AMI MÉG ÉRDEKELHET