5 különleges londoni pub, ha megéheztél és megszomjaztál az angol fővárosban

Csak egy korsó sört innál, vagy inkább harapnál valami brit finomságot? Egy londoni pubban mindkettőt megkaphatod. Ezeket a helyeket érdemes felkeresned az angol fővárosban, ha arra jársz!

Londonba érdemes családi vakációt tervezni, de már az is megéri, ha csak egy napra nézünk be. Bejárhatjuk a várost Greenwichtől a Sohóig, vagy felkereshetjük a legújabb látványosságokat – biztosan jól érezzük majd magunkat. Vagy kipróbálhatjuk a klasszikus helyi tevékenységeket: az ötórai teát, vagy a másik végletet, a pubokat. Most ez utóbbihoz ajánlunk 5 különleges helyet!

​LORE OF THE LAND

Fotó: Facebook

A földszinten egy hagyományos kocsma található, ahol a Gritchie Brewing Company (Guy Ritchie az alapító tulajdonos, ő nyitotta meg a helyet 2019-ben) sörfőzdéjéből származó klasszikus és újhullámos főzeteket és finom harapnivalókat szolgálnak fel. Egy emelettel feljebb egy igényes étteremben falatozhatsz, ahol heti, frissen készült menüvel várnak. A Lore of the Land több, mint egy nyugis környéken található pub: tökéletes hely a kikapcsolódáshoz.

4 Conway St, London W1T 6BB

​THE DRAPER’S ARMS

Fotó: Facebook

Az islingtoni Upper Street és Caledonian Road között lelhetsz rá a modern The Draper's Armsra. Kétségtelenül az egyik legjobb kocsma a városban, ha ennél is valami különlegeset. Az étlap ínycsiklandozóan felszolgált kocsmai klasszikusokat, a La Fromagerie sajtjait és egy exkluzív borlapot kínál. Rengeteg kézműves sört is ajánlanak, amit az elegáns kertben is elkortyolhatsz.

44 Barnsbury St, London N1 1ER

​THE VIADUCT TAVERN

Fotó: viaducttavern.co.uk

A kocsma korábban a hírhedt Newgate börtönnek adott otthont, ahol Casanovától Oscar Wilde-ig számos híresség töltötte a büntetését. Rengeteg gin közül válogathatsz (érdemes többet is megkóstolni), és bár nem sok étel van, de azok olyan tipikus grillezett sajtos szendvicsek, amiket feltétlenül érdemes egy londoni pubtúrán megkóstolnod.

126 Newgate St, London EC1A 7AA

​MARKSMAN PUBLIC HOUSE

Fotó: Facebook

Az egykori viktoriánus kocsmában kifinomult angol ételeket szolgálnak fel, a maldoni osztrigától a csirkehúsos- és medvehagymás lepényig. Természetesen egy kocsma mit sem ér a remek italok nélkül – legyen az egy finom bor, vagy egy hűs csapolt sör. De a barátságos csaposok akár egy különleges koktélt is kevernek neked.

254 Hackney Road, E2 7SJ

Skehan's

Fotó: Facebook

A Skehan's az egyik utolsó családi kézben lévő dél-londoni pub, amelyik télen kandallóval és egész évben nyitva tartó kerttel büszkélkedhet. Thai étterme, a Chai's Garden a hátsó kert labirintusában rejtőzik. Hétfőn, szerdán, szombaton és vasárnap élőzene szól, péntekenként karaoke vár, és mindig tele van helyi törzsvendégekkel, akik önfeledten biliárdoznak és dartsoznak.

1 Kitto Rd, London SE14 5SN


AMI MÉG ÉRDEKELHET