Fă-ți rezervare acum la locurile și programele speciale din lume!

Cine se trezește de dimineață, departe ajunge – e valabil și dacă vrem experiențe interesante în timpul călătoriilor.

Foto: Getty Images

În atmosfera anostă a ultimelor luni au devenit mai valoroase destinațiile care ne îmbogățesc cu o experiență pe viață. Există chiar o luptă serioasă pentru următoarele programe exclusiviste: necesitatea rezervării cu luni înainte, liste de așteptare, tombole, ocazional chiar solicitare a unui permis de intrare!

În canion cu cortul

Foto: Unslpash

Stâncile vechi de 1,7 miliarde de ani ale râului Colorado atrag cinci milioane de turiști anual. Cei mai curajoși își pot ridica cortul în Grand Canyon, dar acest lucru necesită permisiunea autorității parcului național din Statele Unite. Cererea, împreună cu itinerariul preliminar, pot fi trimise prin poștă cu cel puțin patru luni înainte de călătorie. Fiți atenți să vă pregătiți pentru condiții de deșert!

New wave în stil scandinav

Foto: Facebook

Este cunoscut drept cel mai bun restaurant din lume – Noma - aflat în Copenhaga, unde puteți rezerva o masă pe site la începutul fiecărei luni - pentru trei luni mai târziu. Iar locurile se epuizează în câteva minute. Pentru meniul de degustare, bucătarul însuși strânge ingredientele din pădure: ciuperci, flori, muguri de pin și chiar și licheni sunt așezate pe farfuriile gurmanzilor.

Tur de peșteră în Vietnam

Foto: Flickr/Brian Hancill

Interiorul imens al peșterii Hang Sơn Đoòng din Vietnam este considerat cel mai mare din lume, stalactitele sale înalte de 80 de metri și jungla de-a lungul râului său subteran pot fi descoperite de doar o mie de călători pe an. Peștera, în care se poate intra între ianuarie și august, poate fi vizitată cel mai devreme în iunie 2022, dacă rezervarea este făcută acum. Un tur de aventură de patru zile necesită o bună condiție fizică.

Republica călugărilor

Foto: Unsplash

Unul dintre sediile creștinismului ortodox, Republica Monahală Independentă a Muntelui Athos din nordul Greciei primește 15-20 de turiști pe zi, iar permisul de intrare trebuie solicitat cu luni înainte la biroul de pelerinaj din Salonic. Pe Athos nu pot merge femeile și copiii.

Visul alergătorilor

Foto: Facebook

Nu doar profesioniștii pot participa la cea mai mare cursă de alergare din lume, New York Marathon, însă dintre alergătorii amatori care se înscriu între 15 ianuarie și 15 februarie anul viitor, se va decide prin tragere la sorți cine va putea participa la eveniment în prima duminică a lunii noiembrie 2022. Cursa care trece prin obiectivele turistice ale metropolei este precedată de o paradă de steaguri care amintește de olimpiadă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET