Korallzátonyok, bőrfotelből – új modellt mutatott be a Triton

Ilyen egy 5 millió dolláros luxus tengeralattjáró

.

triton tengeralattjaro

A tengeralattjárókat gyártó Triton Submarines vállalat újdonsága egy mélytengeri luxuscirkáló.

A Triton 1999 óta gyárt a kis merülőhajóktól a profi tengeralattjárókig számos modellt. Az új Triton 3300-6 az egyik kompakt mélytengeri jármű továbbfejlesztett változata: a luxuskabin immár olyan helyekre is eljuttatja az utasait, ahova eddig csak tudományos vagy kutatási céllal lehetett lemerülni.

A tervezők által „tenger alatti szalonnak" becézett eszközben bőrborítású ülésekből csodálhatjuk a 360 fokos panorámaablakon keresztül elénk táruló látvány. Csak az üvegkupolát két éven át fejlesztették, hogy kiállja az 1000 méteres mélységben ránehezedő hatalmas nyomást. Az 5 négyzetméteres kabinban 6 férőhelynek jutott hely. Hogy mennyibe kerül a szerkezet? Nagyjából 5 millió dollárt kell fizetnie annak, aki kényelmesen és biztonságosan szeretne hajóroncsokat, korallzátonyokat, ritka halakat és mélytengeri élőlényeket megfigyelni a víz alatt.

A Tritonnak nem ez az első híres gépe, hiszen minden idők legmélyebb merülését is egy Triton tengeralattjáróval tették meg: a Triton 36000-2 (LF) modell, tavaly döntötte meg a mélytengeri merülés rekordját. Bolygónk legmélyebb pontjáig, a Mariana-árokbeli Challenger-mélységig jutottak vele, azaz 10 927 métert tettek meg vele lefelé az óceánban.

Néhány további fotó a Triton 3300-6 modellről

AMI MÉG ÉRDEKELHET