5 dintre cele mai fermecătoare orașe mici din Spania

Piețe medievale, cetăți care arată precum platourile de filmare și bunătăți gastronomice sunt oferite de aceste destinații mai puțin cunoscute din Spania.

Salamanca Spania

Barcelona, Sevilla, Madrid, Valencia, Pamplona – Spania se mândrește cu multe orașe care sunt puncte de reper. Dar avem din ce alege și dacă dorim experiențe mai intime – iată 5 dintre cele mai fermecătoare orașe ale țării.
.

El Burgo de Osma

Foto: Getty Images

Printre peisajele ondulate de lângă râul Duero, o bijuterie de oraș mic așteaptă să fie descoperită. La jumătatea distanței dintre Zaragoza și Valladolid, El Burgo de Osma este un tezaur de istorie, de la ruine romane și castel medieval, până la zidurile orașului perfect conservate, grădini frumos îngrijite și o piață centrală elegantă. Piesa cea mai importantă, însă, este catedrala magnifică, construită timp de cinci secole. Centrul istoric este închis traficului, așa că putem să hoinărim pe străzi – probabil că vom fi singuri cu localnicii.

Tarazona

Foto: Getty Images

La jumătatea drumului dintre Soria și Zaragoza, orașul și-a păstrat planul străzilor medievale arabe și, prin urmare, este ușor să ne pierdem în localitatea renumită pentru arena de tauri din secolul al XVIII-lea din centru sau Catedrala Mudéjar, cu picturile sale gotice murale și ferestrele uimitoare. Printre punctele de vizitat se află casele suspendate din cartierul evreiesc, primăria cu ornamente renascentiste și grupurile de baruri și restaurante ospitaliere.

Segovia

Foto: Getty Images

Un oraș ceresc la aproximativ o oră la nord-vest de Madrid. Piesa centrală a acestui loc uimitor este apeductul roman, construit în secolul I. Dacă asta nu te impresionează, atunci Alcazarul parcă inspirat de producțiile Disney o va face cu siguranță. Catedrala este cea mai modernă clădire gotică din Europa, iar Segovia oferă priveliști frumoase, indiferent de direcția în care vă aflați. Un tezaur de delicii gastronomice și arhitecturale, care nu trebuie ratat!

Zamora

Foto: Getty Images

Aproape de un minunat pod medieval peste râul Duero, Zamora, cocoțată pe stânca sa de gresie, oferă neașteptat de multe experiențe. Cu cele 24 de biserici caracteristice în stil romanic din secolele al XII-lea și al XIII-lea, a fost numit „muzeu de artă romanică" – Zamora este orașul cu cele mai multe biserici romanice din toată Europa. Adăugați la aceasta muzeul de sculptură Baltasar Lobo din apropierea castelului medieval, viile de pe dealurile cu climă blândă din jur, celebrele procesiuni din Săptămâna Mare, o colecție eclectică de clădiri art deco și s-ar putea să nu găsiți timp pentru toate...

Salamanca

Foto: Getty Images

Arhitectura sa grațioasă din gresie roșie, cu două catedrale și splendide clădiri universitare datând din secolul al XV-lea, toate oferă orașului calitatea de living cultural în aer liber - aici academicieni, studenți și localnici trăiesc într-un decor teatral în aer liber. Numele străzilor sunt pictate manual cu stacojiu pe indicatoare, iar populația tânără creează o atmosferă hedonistă în special noaptea, când întunericul coboară. Ziua, vizitați Plaza Mayor și minunatul Muzeu al Păpușilor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET