Top 5 parcuri impresionante din Barcelona

Cinci grădini unde ne putem relaxa în împrejurimile minunate ale capitalei catalane.

Foto: 123rf

Barcelona este un oraș agitat, plin de atracții, cu numeroase restaurante și baruri care servesc arome tipice catalane. După această forfotă, oricine ar tânji după liniște și relaxare, dar din fericire nu trebuie să mergem departe nici pentru acestea. Cu numeroasele sale parcuri și grădini, Barcelona oferă multe atracții. Vă arătăm care merită vizitate.

1. Parc de la Ciutadella

Foto: Getty Images

Ce trebuie să știm: Situat în apropierea mării, Parc de la Ciutadella de 30 de hectare este cel mai mare parc din Barcelona, cu o mulțime de spații verzi și cu grădina zoologică a orașului. Aici se găsește și parlamentul catalan (República Catalana), dar o atracție și mai mare este Cascada, fântâna arteziană decorată cu statui, în proiectarea căreia a fost implicat și Gaudi, care la acea vreme era încă student.

De ce merită vizitat? Putem închiria bărci pentru a vâsli pe lac sau să ne plimbăm, să facem jogging. Să nu fim surprinși dacă dăm peste un târg local, dansatori de swing, eventual de spectacolul unor artiști sau chiar un festival mai mic – aici nu lipsește distracția!

2. Parc del Laberint d'Horta

Foto: 123rf

Ce trebuie să știm: Grădina se află în zona Horta-Guinardo, fiind inițial pe proprietatea marchizului Llupiá. În 1971, administrația locală a deschis publicului grădina neoclasică din secolul al XVIII-lea, iar în 1994, prin renovări majore, a transformat zona într-o grădină istorică.

De ce merită vizitată? Vezi labirintul care dă numele parcului, admiri minunatele lacuri, pârâuri, cascade, pasarele și poteci.

Un sfat în plus: Intrarea în parc costă 2,2 euro, dar miercuri și duminică este gratuită. Are o capacitate de 750 de persoane, prin urmare operatorii cer tuturor vizitatorilor să nu rămână în zonă mai mult de 60 de minute.

3. Parc de Cervantes

Foto: Getty Images

Ce trebuie să știm: La parcul luxuriant, spectaculos situat în periferia mai puțin cunoscută a orașului se poate ajunge cu ușurință cu metroul. Datorită drumurilor sale largi, zona de 9 hectare este ideală atât pentru pietoni, cât și pentru cicliști.

De ce merită vizitat? Cu siguranță nu vrei să ratezi un parc în care patru hectare de tufe de trandafiri emană un parfum fantastic, ca să nu mai vorbim de priveliște. Aproximativ 10.000 de trandafiri înfloresc aici de la începutul primăverii până la începutul toamnei, iar printre ei se găsesc și soiuri destul de speciale.

4. Jardí Botànic de Barcelona

Foto: Jorge Franganillo

Ce trebuie să știm: Întregul munte Sants Montjuïc este un parc, păstrat de administrația orașului drept unul dintre plămânii Barcelonei. Grădina botanică situată pe versantul lin ne invită la plimbări în atmosfere diferite în fiecare anotimp al anului. Rolul grădinii este de a păstra și a arăta vizitatorilor plantele mediteraneene originare din peisajele variate, dar printre scopuri se găsește și păstrarea și documentarea moștenirii naturale a Cataloniei. Aici sunt copaci atât de înalți, încât nu permit trecerea razelor solare, așa că parcul este o destinație superbă chiar și atunci când afară este extrem de cald.

De ce merită vizitat? Dacă ai chef de un joc ușor, în fiecare zi de vară te poți alătura unui interesant joc de trasee, în cursul căruia trebuie să găsești ce plantă din grădină „a otrăvit mierla", dar într-un tur ghidat puteți cunoaște și flora care trăiește lângă mare. Acesta din urmă are loc doar în weekend, după-amiaza târziu.

5. Parque del Turó de la Peira

Foto: Wikimedia

Ce trebuie să știm: Traseele parcului din cartierul Barrio Nuevo duc până la o înălțime de 140 metri, unde se deschide o vedere panoramică 360 de grade asupra Barcelonei, în special spre cartierul nord-vestic. De aici se pot face poze minunate, în timp ce te îndepărtezi puțin de zgomotul orașului. Acesta este cel mai vechi parc al cartierului, din 1936, în care localnicii și turiștii care caută liniște se odihnesc.

De ce merită vizitat? Zona verde de aproape 8 hectare ne așteaptă cu o mulțime de locuri de picnic, dar este ideală și pentru cei care doresc să joace fotbal sau alte jocuri cu mingea. Mai mult, în zonele desemnate putem juca tenis de masă, baschet și volei, iar cei mici sunt așteptați cu patru terenuri de joacă. Este deci o imensă oază care oferă adăpost de zgomotul orașului

AMI MÉG ÉRDEKELHET