5 programe grozave în Berlin

Berlinul este o combinație fascinantă de strălucire și mister care încântă pe toată lumea. Fie că suntem în căutarea unui stil de viață elegant sau punk, vom găsi totul în capitala Germaniei.

Foto: Pixabay

În ultimii ani Berlinul s-a transformat în centrul artistic creativ al Europei, reprezentând azi în lumea artei ce a fost Parisul în urmă cu o sută de ani. Este un oraş care merită vizitat, datorită numeroaselor experienţe şi atracţii. Clădirile istorice şi arhitectura contemporană, tradiţia şi inovaţia modernă oferă o atmosferă cu totul aparte.

​Insula Muzeu

Foto: Pixabay

„Luvrul de pe malurile râului Spree” din Berlin. Insula impunătoare cu cinci muzee cu comori este incontestabil punctul culminant al peisajului impresionant al orașului. Făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1999, Museumsinsel prezintă istoria artei și culturii din epoca de piatră până în secolul al XIX-lea.

Putem admira antichități în Muzeul Pergamon și Muzeul Altes, arta secolului al XIX-lea în Alte Nationalgalerie, iar în Muzeul Bode putem explora de aproape sculpturile medievale și renascentiste. Muzeul Neues este renumit pentru că adăpostește frumosul, dar și controversatul bust al lui Nefertiti, pe care Egiptul îl cere înapoi de aproape un secol.

Viața de noapte

Foto: Prince Charles

Viața de noapte legendară a Berlinului datează din anii 1920, când toată lumea, de la Marlene Dietrich la Christopher Isherwood, petreceau de parcă nu exista ziua de mâine.

De la căderea zidului, cultura cluburilor din Berlin a repus orașul pe harta iubitorilor de muzică.

Cele mai tari cluburi pot fi găsite în locuri precum diferite centrale electrice, blocuri abandonate și alte locații convertite, mai ales în Kreuzberg și Neukölln, respectiv în Friedrichshain. Muzica electronică domină cluburi cult precum ://about blank,KaterBlau și Griessmühle, în timp ce Prince Charles și-a câștigat reputația drept Mecca hip-hop-ului.

Schloss Charlottenburg

Foto: Pixabay

Palatul baroc Schloss Charlottenburg evocă fosta splendoare a familiei regale prusace. Iar vizita în timpul verii va fi una memorabilă. Pe vreme bună, putem face o plimbare, plajă sau chiar un picnic în minunatul parc al castelului.

​​Reichstag

Foto: Unsplash

A fost incendiat, bombardat, reconstruit, întărit cu Zidul Berlinului, acoperit cu țesătură și, în cele din urmă, a devenit casa modernă a parlamentului german: Reichstag este una dintre cele mai emblematice clădiri din Berlin. Din 1999 Bundestagul (camera inferioară a parlamentului Republicii Federale Germane) își discută politica în clădirea proiectată în 1894 de către Paul Wallot.

Este o experiență grozavă de văzut live, dar merită să rezervăm biletele în avans!

​Zidul Berlinului

Foto: Pixabay

Puține evenimente istorice au puterea de a mișca întreaga lume. Deși din zidul concret nu a mai rămas prea mult, moștenirea sa trăiește în imaginație și în locuri precum Checkpoint Charlie, Gedenkstätte Berliner Mauer (Memorialul Zidului Berlinului) și zidurile pictate de la East Side Gallery.

AMI MÉG ÉRDEKELHET