5 pub-uri londoneze speciale dacă ți-e foame sau sete în capitala engleză

Doar o halbă de bere sau o bucată autentică britanică? Le poți găsi pe amândouă într-un pub din Londra. Iată care sunt locurile pe care trebuie să le vizitezi dacă te afli în capitala britanică!

barman la tejghea
Merită să planifici o vacanță de familie la Londra, dar tot așa, chiar și o excursie de tip city break. Poți face un tur al orașului, de la Tower la Soho, sau poți vizita cele mai noi atracții - cu siguranță te vei distra de minune. Sau poți încerca activitățile locale clasice: five o'clock tea sau, la cealaltă extremă, pub-urile. Pentru acestea din urmă, îți recomandăm 5 locuri speciale!

​LORE OF THE LAND

Foto: Facebook

La parter se află un pub tradițional care servește beri clasice și artizanale, respectiv bucate gustoase de la Gritchie Brewing Company (proprietarul fondator fiind chiar Guy Ritchie, care a deschis localul în 2019). La un etaj mai sus poți lua masa într-un restaurant sofisticat, cu un meniu săptămânal proaspăt gătit. Lore of the Land este mai mult decât un simplu pub într-un cartier liniștit: este locul perfect pentru a te relaxa.

4 Conway St, London W1T 6BB

​THE DRAPER’S ARMS

Foto: Facebook

Între Upper Street și Caledonian Road, în Islington, se află modernul The Draper's Arms. Fără îndoială, unul dintre cele mai bune pub-uri din oraș, dacă ai dori să mănânci ceva special. Meniul oferă preparate clasice de pub, dar și brânzeturi marca ”La Fromagerie” și o listă de vinuri exclusivistă. Oferă, de asemenea, o mulțime de beri artizanale, pe care poți să le savurezi în grădina elegantă.

44 Barnsbury St, London N1 1ER

​THE VIADUCT TAVERN

Foto: viaducttavern.co.uk

Acest pub a fost în trecut sediul faimoasei închisori Newgate, unde și-au ispășit pedeapsa celebrități precum Casanova sau Oscar Wilde. Există o mulțime de sortimente de gin din care poți alege (merită să încerci mai mult de unul) și, deși nu prea există mâncare, sandvișurile tipice cu brânză la grătar sunt o necesitate în cadrul unei plimbări prin puburile londoneze.

126 Newgate St, London EC1A 7AA

​MARKSMAN PUBLIC HOUSE

Foto: Facebook

Acest fost pub victorian servește preparate englezești sofisticate, de la stridii Maldon la tartine cu pui și leurdă. Bineînțeles, un pub nu este un pub fără o băutură bună - fie că este vorba de un vin elegant sau de o bere rece la halbă. Dar barmanii prietenoși îți vor pregăti chiar și un cocktail special.

254 Hackney Road, E2 7SJ

Skehan's

Fotó: Facebook

Unul dintre ultimele pub-uri de familie din sudul Londrei, Skehan's se mândrește cu un șemineu iarna și o grădină deschisă tot timpul anului. Restaurantul său thailandez, Chai's Garden, este ascuns în labirintul grădinii din spate. Se cântă muzică live în zilele de luni, miercuri, sâmbătă și duminică, karaoke vinerea și locul e întotdeauna o ”casă” plină de clienți locali fideli care joacă biliard și darts.

1 Kitto Rd, London SE14 5SN

AMI MÉG ÉRDEKELHET