Medencék, amelyek önmagukban megérik az utazást

Ha fontos, hogy a szálláshelyeden milyen medencékben lazíthatsz, akkor ezek a hotelek felkerülnek a bakancslistádra.

Fotó: Pixabay

A kényeztetés felsőbb szintje – érdekes és különleges medencék Tibettől a Karib-szigetekig.

Az arany ereje

Fotó: Facebook

A tibeti St. Regis Lhasa luxusszálloda spa részlegén több ezer aranyozott csempe díszíti a medence alját, ezzel teljesen más színt ad a víznek és persze a hely hangulatára is egészen más hatással van, mint a megszokott kék szín. A medence 30 fokos vize állítólag a legjobb hőmérséklet az ellazuláshoz.

Éden a sivatagban

Fotó: Instagram

A Waldorf Astoria lánchhoz tartozó Arizona Biltmore mára Phoenix ikonikus szállodájává vált. Az 1930-ban épült hotel és medencekomplexum valódi oázis a sivár környezetben. Három különböző medencerendszer várja a vendégeket, a legnagyobb és leglátványosabb a Paradise, amelyhez 92 méter hosszú csúszda is tartozik.

Körbeölel a természet

Fotó: Instagram

A Hawaii-ra érkezők egyik nagy kedvence a kauai-i The Lodge at Kukui'ula hotel, amelyet a gyönyörű környezet mellett a medencéi is különlegessé tesznek. A hotel kertjében természetes medencéket és pezsgőfürdőket is kialakítottak, vagyis nem csak csempézett medencékben csobbanhatunk, hanem fokozatosan mélyülő homokos öblökben, ami gyerekekkel érkezőknek a lehető legjobb megoldás.

Azúrkék csoda

Fotó: Instagram

A bahamai Grand Hyatt Baha Mar elképesztő medencéivel (és tengerpartjával) minden igényt kielégít: a hatalmas területen lévő szálloda parkjában van vízi játszótér, úszómedencék, spa, barlangok, akvárium teknősökkel és cápákkal. A Dean's Blue Hole mesterséges medence vetekszik a tengeri csodákkal: barlangrendszer és vízesések teszik izgalmassá.

Káprázatos színek

Fotó: jademountain.com

A Saint Lucián lévő Jade Mountain 24 lakosztályának mindegyike saját merülőmedencével rendelkezik. Ezeket színes üvegcsempével rakták ki, amelyek prizmaként szórják a fényt, ráadásul elképesztő látvány tárul elénk: az UNESCO Világörökségi Listájára felkerült Pitonsban és a Karibi-tengerben gyönyörködhetünk.

Monaco kincse

Fotó: Instagram

A Karl Lagerfeld közreműködésével megépített Hotel Metropole Monte-Carlo csodás helyen fekszik, a medencék közül pedig a sós, meleg vizű medencét üveggel is be lehet fedni. A medencéket és a parkot napközben csak a szállodai vendégei használhatják, este azonban bárként és szórakozóhelyként működik.

AMI MÉG ÉRDEKELHET