5+1 különleges vidámpark a nagyvilágból

Európai és európai tematikájú vidámparkok, ahol a felnőttek és a gyerekek is remekül érezhetik magukat.

Fotó: Shutterstock

Család nyaralás, vagy barátokkal töltött vakáció, természetközeli kiruccanás vagy egy kis adrenalinlöket? Bármelyiket is keressük, mindegyikhez találunk egy vidámparkot Európában, ami nemcsak fantasztikus látványosságokat, izgalmas építményeket, zöld parkokat tartogat számunkra, de az érzést is, hogy újra gyerekek lehetünk.

Tivoli Gardens, Dánia

Fotó: Shutterstock

A világ egyik legrégebben működő vidámparkja, a Tivoli Gardens kihagyhatatlan látványosság Koppenhága szívében. A park 1843-ban épült és a vidámpark mellett színházak és éttermek is várják itt a látogatókat. Ünnepek idején különösen varázslatos látvány, ahogy az egész hely díszbe öltözik.

Efteling élménypark, Hollandia

Fotó: Shutterstock

A Kaatsheuvel település környékén található Efteling Hollandia legnagyobb és Európa egyik leglátogatottabb vidámparkja. Fantáziadús hullámvasútjai, kertjei és látványosságai mind a holland folklór és tündérmesék témájára épülnek, beleértve a 15 hektáros meseerdőt is. Az adrenalinfüggők különösen szeretni fogják a Flying Dutchman nevet viselő vízi hullámvasútat.

Parc Astérix, Franciaország

Fotó: Facebook

Franciaországban több nagy vidámpark is található, némelyik kedvéért érdemes akár egynapos kirándulással is megtoldani egy párizsi utazást. A Plailly nevű településen található Parc Astérix egyedülállóan francia vidámparki élményt kínál; a népszerű francia képregénysorozat alapján készült park 42 attrakcióval és a jól ismert figurákkal várja az érdeklődőket.

Europa-Park, Németország

Fotó: Shutterstock

Németország legnagyobb vidámparkja, a Rust településen található Europa-Park egy európai témájú vidámpark, ahol több mint 100 attrakció és 18 tematikus terület várja a látogatókat, amelyek közül 15 különböző országokat és régiókat képvisel az „öreg kontinensről”. A park dizájnjában és látványosságaiban érezhető némi Disney-ihletettség, így biztosan a gyerekeket is elvarázsolja majd.

PortAventura Park, Spanyolország

Fotó: Shutterstock

A Barcelonától alig egy órányira délre, a tengerparton található PortAventura Park öt, Kínára, Polinéziára, Mexikóra, a Földközi-tengerre és az amerikai vadnyugatra specializálódott részleggel, rengeteg, az egész családnak való hullámvasúttal várja azokat, akik spanyol nyaralásukat dobnák fel ezzel az izgalmas kiruccanással.

Busch Gardens Williamsburg, Egyesült Államok

Fotó: Facebook

Bár nem Európa, de európai tematikájú a Virginia állambeli Williamsburgben található park, amely a tengerentúlra csempész egy kis Olaszországot, Skóciát, Angliát, Írországot, Franciaországot és Németországot. Izgalmas hullámvasutak, gyerekbarát attrakciók, élő előadások és nemzetközi ételek kavalkádja fogadja a látogatókat, amelyet az Egyesült Államok legszebbjei között tartanak számon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET