Ismét különleges helyszíneken forgatták A korona című sorozatot!

A filmes helyszínek mindig is népszerű úti céloknak számítottak a rajongók körében, nincsen ez másképp A korona című Netflix-sorozat esetében sem.

Fotó: Netflix


A brit királyi család történetét végigkísérő fikciós széria utolsó, hatodik évada nemrég debütált, ennek apropóján pedig megmutatjuk, milyen helyszíneken zajlott a forgatás, és mely épületek elevenítették fel a történelmi eseményeket. Az utolsó évadiot két részre bontották. A már bemutatott első négy rész után a fennmaradó 6 epizódot december 14-én teszi közzé a Netflix.

Barcelona

Fotó: Shutterstock

A stáb éppen Barcelonában dolgozott, amikor a néhai királynő elhunyt. Talán meglepő, de a sorozatban Barcelona helyettesíti Párizst, és itt került sor a Diána tragikus halálát ábrázoló jelenetsorra is.

St. Andrews 

Fotó: Shutterstock

A skóciai St. Andrews egyetem főszerepet kap a 6. évad utolsó epizódjaiban, hiszen Vilmos herceg itt ismerkedett meg későbbi feleségével, akit akkoriban még mindenki Kate Middletonnak szólított – természetesen az egyetemnek ezek nehéz évek voltak, hiszen már ekkor rengetegen követték Vilmos életének alakulását.

Hampshire

Fotó: Facebook

Károly herceg rezidenciájául szolgáló Highgrove-t a sorozatban Hampshire vidéki háza, a Somerley testesíti meg. Itt készült a Kamilla 50. születésnapja alkalmából megrendezett parti, ahol a színészek a táncparketten keresztül ábrázolják a múlt eseményeit.

London

Fotó: Facebook

A Diána kapcsolatának kibontakozásául szolgáló párizsi Ritz Hotelben forgó jelenetek leforgatása nem volt kis munka. A hotel ábrázolásához Alison Harvey díszlettervező szerint nagyjából hét helyszínre utazott a stáb, közülük az egyik a Dartmouth House épülete volt, melyet ma esküvőkre és rendezvényekre is ki lehet bérelni.

Mallorca

Fotó: Shutterstock

A korona hatodik évadának első részeiben Diána hercegné és Dodi Saint-Tropezben töltött nyaralását láthatjuk a képernyőn. A jelenetekben megelevenedik az 1997-es év, amikor is paparazzik sokasága követte végig Diánát és Dodit – a nyaraláson történt események helyszínéül a stáb Mallorca szigetét választotta.

AMI MÉG ÉRDEKELHET