A repülőtéren parkolnál? Íme a legdrágább és a legolcsóbb ajánlatok!

A nemzetközi reptereken az egyheti parkolás ára 15 és 262 euró között mozog – derül ki egy átfogó elemzésből.

Fotó: Unsplash

A Zutobi website a világ legforgalmasabb repülőtereit vizsgálta meg (az utasszámokat figyelembe véve), az egy hétre szóló minimális parkolási díj alapján.

Fotó: Pixabay

A Zutobi felmérése alapján a világon a legdrágábban a dohai Hamad nemzetközi repülőtéren lehet parkolni, itt legalább 262 eurónyi összegért lehet otthagyni az autónkat. Nem sokkal olcsóbb a Londontól mintegy 60 km-re, északra fekvő Stansed sem, ahol a heti tarifa 248 euró. A drágasági lista harmadik helyén álló Abu Dhabi repülőterén nem lehet parkolni 215 eurós díjszabás alatt. A Stanseden kívül további öt európai légikikötő található a világ 10 reptere között: Barcelona El Prat (200 euró), Berlin Tegel (199 euró), Zürich (189 euró), Párizs Orly (175 euró) London Gatwick (171 euró).

Fotó: Unsplash

A lista másik végén két isztambuli reptér található: a legolcsóbb parkolást a Sabiha Gökçen kínálja 15 euró/7 nap áron, amit az Atatürk követ 18,6 euróval. Összehasonlításképpen a Sabiha Gökçen reptéren 17 autó parkolhat ugyanazon az áron, amennyit egy jármű után kell fizetni a dohai Hamadon.

Európában emellett a római Fiumincino és a madridi Barajas kínál még kedvező árakat, mindkét légikikötőben 31 euró a parkolás egy héten át.

A Zutobi elemzése kiért a 2018 és 2022 közötti legnagyobb arányú díjemelkedésekre és árcsökkenésekre is. Eszerint a leginkább a dohai és a frankfurti légikikötőkben növekedtek az árak 164, illetve 99 százalékkal (Frankfurtban 146 euróra). De volt, ahol csökkentek a tarifák, és nem is akárhogy: Brüsszelben ez idő alatt 61 százalékkal 57 euróra esett vissza az egyhetes parkolás.

AMI MÉG ÉRDEKELHET