Kényelem fagypont alatt: a legszebb jéghotelek

Lássuk, mit tartogatnak az alábbi északi sarkköri szállodák!

Fotó: Icehotel

Miből van sok északon? Hóból és jégből. Akkor miért ne kovácsolnának ebből előnyt az ottaniak és tehetnék a turizmus részévé ezt az adottságot?

Arctic Snow Hotel – Rovaniemi, Finnország

Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Az Arctic Snow Hotel jégkunyhóihoz gyapjú zoknit, sapkát és több rétegű ruházatot ajánlanak a házigazdák. Az üvegbungalók persze fűtöttek és üvegkupoláikon keresztül remekül látszik a színpompás sarki fény. A lappföldi komplexumban természetesen szaunázni is lehet.

Iglu Dorf – Gaastad, Svájc

Fotó: Instagram

Bár a dizájn folyamatosan változik, a szállás minősége természetesen mindig ugyanolyan. A klasszikus iglutechnikával felépített, 11 szobás jéghotelben hóba vájt jacuzzi, forró szauna, grillezésre alkalmas közösségi tér és különböző programok (igluépítési vagy házi síverseny) várják a vendégeket.

Icehotel – Jukkasjärvi, Svédország

Fotó: Icehotel


Fotó: Icehotel


Fotó: Icehotel


Jég több témára: az Icehotel alapítása, vagyis 1989 óta évente 2500 darab, egyenként kéttonnás, havas jégdarabot használnak fel, hogy minden évben csodás dizájnnal várják az északi sarkköri vidéken vakációzókat. A 20 tematikus szobával csábító jéghotel ráadásul egész évben nyitva tart.

Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Norvégia

Fotó: Sorrisniva Igloo Hotel


Fotó: Instagram


A világ legészakibb jéghoteléhez kápolna is tartozik, így egyben különleges esküvői helyszín. Az ágyakat rénszarvasprémmel terítik be, amelyek egészen -30 celsius fokos külső hőmérsékletig komfortossá teszik az ülő- és fekvőhelyeket. Ezzel együtt felmelegedhetünk a jégkunyhók mellé épített szaunákban is.

Ice Village Tomamu – Hokkaido, Japán

Fotó: Ice Village Tomamu


Fotó: Ice Village Tomamu


Az ország egyetlen jéghotele egy igényesen kiépített téli szórakoztatóközpont része, amelyhez korcsolyapálya, jégcsúszda, játékbolt és kávézók tartoznak. A szállás a sípályákhoz közel épült, ahol télen -30 Celsius fok az átlagos hőmérséklet.

Hôtel de Glace – Saint-Gabriel-de-Valcartier, Kanada

Fotó: Instagram


Fotó: Facebook


Észak-Amerika egyetlen jéghotele Quebecben épült és csak akkor nyit ki, amikor a hőmérséklet tartósan nagyon alacsonyan van: ez ott mínusz 20-30 fokot jelent. Az aprólékosan és gazdagon kidolgozott szállást jégkristály-csillárok és szobrok díszítik.

AMI MÉG ÉRDEKELHET