Koktélokkal próbálnak nevetni a járványon a londoni Sohóban

A karanténban töltött hónapok után sok londoni alig várja, hogy megkóstolja a Pfizer, Moderna vagy AstraZeneca nevű italokat.


Fotó: Unsplash

Az abszurd humor „feltalálóiként" az angolok híresek arról, hogy szeretnek mindennek ízléstelen vagy csak fura fantázianevet adni, most sem fogták vissza magukat. Az ikonikus 100 Wardour St. nevű londoni étterem, bár és lounge pedig a korlátozások utáni újranyitást üneplő Freedom Week (vagyis, a szabadság hete) jegyében állt elő a három új koktéllal.

Fotó: Facebook / 100Wardour St.

A 100 Wardour St. július 22-től egy kissé morbid orvosi kocsival várja a vendégeket az étteremben. A bárkocsiban orvosi köpenyben, gumikesztyűben szolgálnak ki a pultosok. Shakerek és karcsú koktélos poharak helyett kémcsövekben és óriás fecskendőkben keverik és kínálják az koktélokat. Az óriás fecskendőben felszolgált ital elfogyasztása után természetesen megtarthatjuk az egyszer használatos eszközt, nem repohárként működik...

Fotó: Facebook / 100Wardour St.

Az itallap

A 100 Wardour St. itallapja oltási lapra emlékeztet, a koktélokat pedig úgy állították össze, hogy azon korosztály ízlésének feleljenek meg, amely az adott oltást kapta Angliában.

A 14 fontos Pfizer koktél egy erős, bodzás mix: Aperol, tonik, Tanqueray gin és bodzaszörp van benne.

A szintén 14 fontos Moderna egy fiatalosabb, 40 év alattiaknak szóló frissítő keverék: pillangóborsó virágával ízesített tequila, limoncello, tonik, citromlé.

A 9 dolláros AstraZeneca pedig egy alkoholmentes koktél: Seedlip (a világ első alkoholmentes lepárolt itala, alkoholpótlásra használják), citromlé, színezett szénsavas üdítő, grépfrútos üdítő.

A vakcinakoktélokat szombatonként hajnali 3-ig lehet kipróbálni még 6 hétig a Sohóban, a 100 Wardor St-ben.

(Cím: London: 100 Wardour Street W1F 0TN Egyesült Királyság)

AMI MÉG ÉRDEKELHET