Turistaként fontos neked a vendégszeretet? Ez a világ 10 legbarátságosabb városa!

A Condé Nast Traveller az olvasók szavazatai alapján rangsorolta a világ legbarátságosabb városait.

Fotó: Unsplash

Vannak utak, amelyek örökre meghatározó élménnyé válnak, éppen ezért, ha évente vagy néhány évente csak egyszer áll módunkban utazni, akkor érdemes olyan desztinációt választani, ahol a helyiek legalább olyan lelkesen várnak minket, turistákat, mint ahogy mi érkezünk hozzájuk. Most kiderül, melyek a legbarátságosabb városok a világon.

10. Fokváros, Dél-Afrika

Fotó: Pixabay

A Dél-afrikai Köztársaság egyik fővárosa (a három közül) az utóbbi években nagyon kedvelt úti céllá vált. A Fokvárostól 12 kilométerre található Robben-sziget arról híres, hogy a szigeten található börtönben töltötte 18 éves büntetését Nelson Mandela. Az épület ma már múzeumként működik.

9. Dublin, Írország

Fotó: Pixabay

A dubliniak a közvetlenségükről híresek, akik egy pubban lazán beszélgetésbe keveredek egy idegennel. Érdemes nagy sétákat tenni az óvárosban, megnézni a Dublini Nemzeti Múzeum kiállításait és befizetni egy-két kirándulásra is a környéken. Bárhova indulsz, bármilyen programra vágysz, mindenhol barátsággal fogadnak majd!

8. Bangkok, Thaiföld

Fotó: Unsplash

Thaiföldre a legtöbben a tengerpart és a finom ételek miatt utaznak, de szinte minden turista megáll néhány napra a fővárosban, Bangkokban is. A digitális nomádok is imádják a 17 milliós fővárost, hiszen ott minden megtalálható, ami a nagyvárosban kellhet, és ha töltekeztek és költekeztek, akkor innen indulnak a több hetes vagy hónapos elvonulásra, hogy élvezzék a csendet és a természetet.

7. Koppenhága, Dánia

Fotó: Unsplash

Régóta a világ legboldogabb városaként tartják számon a dán fővárost, nem meglepő, hogy Koppenhága lakossága a világ legbarátságosabbjai közé tartozik, és sajnos a legdrágábbjai közé is. Koppenhága Hans C. Andersennek meseírónak volt az otthona, de nemcsak azért érdemes oda látogatnunk, a különböző városrészek eltérő hangulata, a kocsmákban már délután 5-kor induló családias partik és a finom péksütemények is igen vonzóak.

6. Reykjavík, Izland

Fotó: Pixabay

A világ legészakibb fővárosa, Reykjavík az élénk színű épületekkel, a kreatív formákkal és kozmopolita szellemiséggel egyből rabul ejt. A kisváros legalább olyan menő kávézókkal, reggelig nyüzsgő bárokkal, művészeti kiállításokkal és merész kulináris kreativitásukról híres éttermekkel büszkélkedhet, mint több tízmilliós társai.

5. Mexikóváros, Mexikó

Fotó: 123rf

Mexikóváros nemcsak a világ egyik legnagyobb metropolisza, hanem itt az egyik legélénkebb a kulturális élet, vidám szellemiséggel, történelmi fontosságú helyekkel. Nem kevesebb, mint három UNESCO világörökségi helyszín található a város körül, ahol az utazók visszarepülhetnek az azték birodalom világába.

4. Bruges, Belgium

Fotó: Pixabay

A sok száz éves szűk utcákat járva, a kanálisokban úszó szelíd hattyúkat etetve, kézműves söröket és csokoládékat kóstolva olyan mesebeli hangulatban lehet részünk, ami egyedülálló az öreg kontinensen. A Brüsszeltől csak 100 kilométerre fekvő városka óvárosa az UNESCO világörökség része, a helyiek imádják a turistákat, nincs is olyan kávézó vagy étterem, ahol ne várnának örömmel.

3. San Sebastián, Spanyolország

Fotó: Pixabay

A település a Vizcayai-öböl domboldalán kanyarog, és pont ez a különleges fekvés az, ami miatt sok turista felkeresi ezt a kicsi baszk várost. Ide legfőképp azok érkeznek, akik a természet szépségében, színeiben és hangjaiban szeretnének gyönyörködni, de azért nem vetik meg a finom borokat és spanyol ételeket sem, mert a helyiek mindig kaphatóak egy kis beszélgetésre a bárokban éttermekben.

2. Rio de Janeiro, Brazília

Fotó: Pixabay

A hatalmas, tengerparti város szinte mindenki bakancslistáján szerepel annak ellenére, hogy a világ egyik legveszélyesebb metropolisza is. A Copacabana és Ipanema strandjairól híres úti célt nem csak azoknak ajánljuk, akik éjjel-nappal szeretnek bulizni, táncolni és strandolni... Érdemes elvegyülni a helyiek között, azokban a kávézókban reggelizni, ahova a helyiek járnak, az utcán beszédbe elegyedni a gyümölcsárusokkal és máris megértjük, hogy miért írja felül a vendégszeretet a rossz közbiztonság okozta kényelmetlenséget.

1. San Miguel de Allende, Mexikó

Fotó: Shutterstock

Még egy mexikói város a listán, méghozzá az első helyen! San Miguel de Allende rózsaszín házakkal, kanyargós, hangulatos macskaköves utcákkal várja a turistákat. A Parroquia de San Miguel Archangel, egy hatalmas, neogótikus, 17. századi templom, a város talán leghíresebb épülete, de azok is örülhetnek, akik a kulináris élvezetek miatt jönnek ide, mert helyben termesztett, biotermékeket használnak, és helyi borokat, sajtokat és olívaolajat szolgálnak fel az éttermekben.

AMI MÉG ÉRDEKELHET