Svájcban található a világ leghosszabb lombkorona-ösvénye

A Senda dil Dragun lombkorona-ösvény 1,5 kilométer hosszan húzódik a fák között.

A sízéstől a festői vonatozásokon át egészen a látványos gyalogtúrákig rengeteg módja van feltérképezni Svájc természeti szépségeit. A lehetőségek listája tovább bővült a Senda dil Dragun,a világ leghosszabb lombkorona-ösvénye megnyitásával.

Fotó: flimslaax.com

A 1,5 kilométer hosszú Senda dil Dragun (A Sárkány Útja) a Svájc délkeleti részében található Laax Murschetg és Laax Dorf falvakat köti össze. Az erdő fölé emelkedő ösvény teljes hosszában egyedi élmények várják a látogatókat, például a magasból is megcsodálhatják a fákat. Az ösvény része négy platform is, amelyeken padokat és tájékoztató feliratok találhatók, utóbbiak ismertetik az erdő növény- és állatvilágát. És ha a lombkoronák közötti séta élménye nem elegendő, a fiatalabb látogatók extra adag adrenalint kaphatnak a Murschetg-toronyba beépített spirálcsúszdán.

Fotó: flimslaax.com

Emellett, 2021 október 11-től kezdődően a látogatók digitális élménnyel egészíthetik ki Senda dil Dragun végigjárását. Egy bérelt tabletet használva az ösvény öt kijelölt részén beléphetnek a kiterjesztett valóság (AR) világába és hozzáférhetnek a régió állat- és növényvilágára, geológiájára, mezőgazdaságára és a környező településekre vonatkozó információkhoz.

Fotó: flimslaax.com

Bár az ösvény első látásra nyári úticélnak tűnhet, fenntartói máris tervezik az átalakítását, hogy a hideg szezonban Senda dil Dragun a téli csodák hazája legyen. A látogatók arra is számíthatnak, hogy útközben zene csendül fel és gyermekeknek szóló karakterek jelennek meg.

Szintén Flims Laax vidékén található Európa legnagyobb hópakja is, így aztán a Senda dil Dragun ösvény végigjárása előtt vagy után is számos más kalandra van még lehetőségünk.

Senda dil Dragun - videó A Sárkány Útjátról

www.youtube.com

The world's longest treetop walkway

Fotógaléria

AMI MÉG ÉRDEKELHET