Ai traversa cel mai periculos drum din lume?

În ciuda reputației sale proaste, drumul Yungas este vizitat de mulți turiști.

Foto: Shutterstock

Există o porțiune de drum în Bolivia, care este denumită "drumul morții", din cauza numeroșilor oameni care și-au pierdut viața pe el de-a lungul istoriei. Însă natura sa amenințătoare nu îi descurajează pe turiști.

În zonele înalte din Bolivia se află drumul Yungas (sau "drumul morții"), celebru pentru periculozitatea sa, care face aproximativ 200 de victime pe an. Statisticile arată că, numai în anii 1990, între 200 și 300 de automobiliști au fost uciși pe acest drum. Unul dintre cele mai grave accidente a avut loc în iulie 1983, când un autobuz a căzut în prăpastie. Tragedia, în urma căreia au murit peste 100 de pasageri, este considerată unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Bolivia.

Tronsonul de 60 de kilometri, fără bariere, traversează lanțurile muntoase andine și leagă municipalitatea La Paz de Coroico.

Foto: Shutterstock

Șoseaua, construită în 1930, este renumită pentru pantele abrupte, virajele strânse și pentru că unele secțiuni au o lățime de numai 3,2 metri. A intrat cu adevărat în centrul atenției în 2009, când echipa popularei emisiuni TV britanice „Top Gear” a vizitat Bolivia. În ciuda riscului de accidente, locul este vizitat de aproximativ 25.000 de turiști pe an.

Cei mai mulți dintre ei fac un tur organizat (de obicei, cu bicicleta) al drumului Yungas.
AMI MÉG ÉRDEKELHET