Locuri, unde poți petrece o noapte chiar și în compania rechinilor

Acestea sunt cele mai spectaculoase acvarii din Europa.

Foto: Unsplash

Animale marine uriașe, pisici de mare, meduze, chiar și rechini - în spatele unor pereți de sticlă poți vedea de aproape, în siguranță, chiar și cele mai înspăimântătoare creaturi. Îți arătăm câteva dintre cele mai interesante acvarii din Europa.

​ACQUARIO DI GENOVA (ITALIA)

Foto: Facebook

Deschis în 1992, acest acvariu este mai mult decât o simplă grădină zoologică acvatică - oferă vizitatorilor chiar și o opțiune de luat masa. Poți chiar să rămâi peste noapte în compania rechinilor, cea mai mare atracție a lui Acquario fiind o petrecere în pijamale. În cei 27.000 de metri pătrați ai clădirii asemănătoare unei nave, pot fi admirate 400 de specii de animale și 200 de specii de plante.

OCEANOGRÁFIC (SPANia)

Foto: Facebook

În acest acvariu uriaș din Valencia, poți descoperi aproape toată viața marină de pe planetă, cu un spectacol cu delfini, ca atracție principală. Cele 500 de specii din Oceanografic, repartizate în mai multe clădiri în funcție de regiune, includ specii mediteraneene, din Marea Roșie, oceanice tropicale și arctice, totalizând aproximativ 45.000 de exemplare.

NAUSICAÁ (FRANța)

Foto: Facebook

Acest acvariu de 10.000 de metri pătrați a fost deschis în 1991, în cel mai nordic colț al Franței, în orașul Boulougne-sur-Mer, lângă Calais. În cadrul unor tururi ghidate, se pot vedea peste 58.000 de exemplare din peste 1.600 de specii de animale și se pot hrăni focile sau peștii. Iar pentru vizitatorii cu adevărat curajoși, există chiar și posibilitatea de a mângâia animalele din bazinul cu acoperiș deschis.

OCEANÁRIO DE LISBOA (PORTUGaLIA)

Foto: Facebook

Acvariul din capitala portugheză, care conține 7 milioane de litri de apă sărată, oferă programe speciale, cum ar fi " Dormind cu rechinii". Sunt expuse peste 8.000 de creaturi marine, cu prelegeri nu numai despre animale, ci și despre conservarea lor, în timp ce expozițiile digitale ale Oceanário prezintă habitatele naturale ale animalelor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET