Un italian de 83 de ani se mută din aeroport după o ședere de 9 luni

Poate că ne amintește de personajul lui Tom Hanks din filmul „Terminalul", dar în realitate el a rămas blocat din cauza sărăciei și nu a birocrației.

Foto: Facebook


Un bărbat care a locuit nouă luni în aeroportul din Bologna a primit o nouă locuință. Cunoscut doar sub numele de Arnaldo, bărbatul în vârstă de 83 de ani a început să locuiască în aeroport atunci când nu și-a mai putut permite să plătească chiria.

Personalul aeroportului Marconi, al șaptelea ca mărime din Italia, a devenit ca o familie pentru el, oferindu-i un sac de dormit, cafea și mese. De asemenea, un chioșc de ziare din aeroport i-a dat zilnic să citească un ziar. Originar din Sicilia, Arnaldo locuiește acum în Bastiglia, în provincia Modena. Vara trecută, el s-a aflat în imposibilitatea de a plăti chiria, supraviețuind doar din pensie. În ciuda ajutorului serviciilor locale pentru persoanele fără adăpost, a ajuns să locuiască pe aeroportul Marconi din Bologna.

Foto: Shutterstock

A dormit afară, spunând că nu vrea "să fie o pacoste", dar nu a mai putut rezista când a venit iarna. S-a mutat în zona de check-in a aeroportului, unde a avut parte de o primire neașteptată. Personalul aeroportului a început să-i ofere cafea și mâncare, precum și un sac de dormit. După nouă luni de ședere a lui Arnaldo în aeroport, municipalitatea din Bologna a intervenit pentru a-l ajuta. În timp ce încearcă să îi găsească o locuință permanentă, Arnaldo este cazat într-un hotel, ceea ce reprezintă cu siguranță un pas înainte față de clădirea unui terminal de aeroport.

Foto: Facebook

Luca Rizzo Nervo, consilierul pentru asistență socială din Bologna, spune că Arnaldo s-a mutat în Bologna fără să contacteze serviciile sociale locale, dar, odată ce acestea au aflat de cazul său, i s-a oferit sprijin. Consilierul a declarat că îi pare rău că autoritățile au aflat de cazul său doar din relatările din mass-media și a subliniat importanța de a cere ajutorul autorităților atunci când este nevoie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET