Ai încerca aceste 5 preparate speciale? Probabil nu!

Există locuri în lume în care ochii unui ton sau o budincă de piept de pui sunt considerate delicatese.

Foto: Shutterstock

Să vedem cele cinci feluri de mâncare din întreaga lume, a căror degustare este cea mai mare provocare în special pentru europeni.

Caracatiță vie

În Coreea de Sud este la fel de obișnuit să mâncăm caracatiță proaspăt tăiată, ca la noi un langoș cu brânză și smântână la târg. Tantaculul de pe farfurie de obicei încă se mișcă în momentul în care i se adaugă deasupra sos de soia și semințe de susan.

Budinca din piept de pui

Foto: Shutterstock

Tavuk Göğsü este o mâncare populară turcească care reflectă gustul interesant al sultanilor otomani. Cum se pregătește? Pieptul de pui este măcinat până se obține o pastă și apoi este amestecat cu budinca de vanilie.

Omletă cu viermi

Vietnamezii mănâncă omleta aromată cu viermi la micul dejun, aceasta fiind la fel de obișnuită la ei ca la noi un hot dog la un meci de fotbal. În favoarea omletei, haideți să spunem că măcar știm ce este în ea, în timp ce nimeni nu știe ce ingrediente reale sunt în crenvurști.

Unt prăjit

youtu.be

Deep-Fried Butter Is an Obsession in Texas — Cult Following

Esența untului prăjit din Texas este că se ia o bucată imensă de unt confiat, se scufundă în făină și apoi se prăjește în ulei. Prima mușcătură poate să fie delicioasă, dar după a doua trebuie să fim extrem de curajoși pentru a treia – dacă sănătatea este importantă pentru noi...

Ochi de ton

Nu peștele balon sau prăjitura cu viespe pare a fi cea mai îndrăzneață mâncare din Japonia, ci un ochi care literalmente se uită la noi din farfurii și rafturile supermarketurilor. Acest fel de mâncare este cel puțin la fel de popular precum calamarul pe coasta adriatică...

AMI MÉG ÉRDEKELHET