5 insule private, dar accesibile, dacă îți dorești o cazare cu adevărat specială!

Nu trebuie să fii în top 1% pentru a petrece vacanța pe o insulă privată – mai bine alage din oferta Airbnb la prețuri accesibile.

Foto: Shutterstock

Când auzim de insulă privată, ne imaginăm miliardari și vedete de la Hollywood pe o plajă cu nisip alb, cu personal care servește cocktailuri. Însă, cu ajutorul platformei Airbnb, chiar și noi putem să avem parte de ceva similar, însă cu unele compromisuri. Tot ceea ce rămâne din această fantezie este că nu există străini în jur, întreaga insulă este a noastră pe durata vacanței, dar nu dispunem nici de lux. Sună bine?

​Kuopio, Finlanda

Foto: Airbnb

Pe insulă există trei cabane mici de 2 persoane și, bineînțeles, o saună, ceea ce o face perfectă pentru o vacanță de familie sau cu prietenii. Datorită geamurilor mari, te poți simți ca și cum ai fi în natură chiar și atunci când te afli la căldura din interior. Mobilierul combină simplitatea scandinavă cu confortul maxim, iar prețul pentru închirierea insulei începe de la 175 de euro pe noapte.

​Fafarikulac, Croația

Foto: Airbnb

Aici te așteaptă o casă de vacanță confortabilă pentru 6 persoane care nici nu este scumpă, deoarece prețul de închiriere a insulei de 7.000 de metri pătrați din Marea Adriatică este de 199 de euro pe noapte. Din casă ajungi direct la propria plajă privată, de unde poți lua o barcă mică pentru a explora insulele din apropiere.

​Fort Morgan Cay, Honduras

Foto: Airbnb

Această insulă privată din Caraibe poate fi închiriată pentru un minim de 10 persoane, așa că va trebui să-ți găsești câțiva tovarăși de călătorie pentru a te bucura de acest paradis. Cazarea include trei mese pe zi și activități: yoga, pescuit, plimbări cu barca, sculptură în nisip. Insula se poate închiria pentru 273 de euro pe noapte pentru minimum 10 persoane, maxim 20.

​Borås, Suedia

Foto: Airbnb

Deși cabana tipic scandinavă este o construcție nouă, nu este conectată la utilități, așa că oricine dorește să se relaxeze aici, este obligat să se încălzească cu lemne, să gătească pe foc și să se culce la lăsarea serii. Lipsa de confort este compensată de o insulă privată de 10 hectare și de priveliști care îți taie respirația. Oaspeții sunt transportați cu barca la micuța insulă, unde le sunt puse la dispoziție bărci și caiace. Prețul începe de la 157 de euro pe noapte pentru 4 persoane.

​Outer Sheep, Canada

Foto: Airbnb

Această imensă insulă canadiană poate fi numai a ta! Cabana construită aici este... puritană, dar are 4 locuri de dormit confortabile și sunt incluse câteva bărci - este nevoie de 20 de minute de vâslit pentru a ajunge într-o zonă populată. Cabana are vedere spre ocean, așa că sunt puține cazări atât de aproape de natură, înconjurate doar de cerul înstelat, de apa nesfârșită și de sunetele vieții sălbatice. Și este și ieftină, la 88 de euro pe noapte.

AMI MÉG ÉRDEKELHET