Kíváncsi vagy a jövő legbolondosabb Airbnb apartmanjaira? Íme az OMG! Alap nyertesei!

Virágcserép-apartman, dinoszaurusz-koponyát formázó sivatagi ház, avokádó-villa – csak néhány az őrült tervekből, amelyek jövőre már bérelhetők lesznek az Airbnb-n.

Az Airbnb által létesített OMG! Alap 10 millió dolláros pályázatának 100 nyertese egyenként 100 ezer dollárt kap arra, hogy megvalósítsa vadabbnál vadabb apartman-ötletét. A bolondos kreációk jövőre már bérelhetők lesznek.

Több tízezer jelentkezőből választották ki azt a 20 különböző országból és régióból érkező 100 építészt, dizájnert, DIY-specialistát és ezermestert, akik megépíthetik saját őrült apartmanjukat – mindezt az Airbnb OMG! Alap 10 millió dolláros pályázatának keretében. A győztes pályamunkák leginkább eredetiségükkel, környezetkímélő megoldásaikkal és a leendő vendégek számára nyújtott egyedi szolgáltatásokkal tűntek ki.

Mindegyik győztes legtöbb 100 ezer dolláros támogatást kap az őrült lakások megépítéshez.

A következő tíz hónap számukra, építkezéssel és lakberendezéssel telik majd, hiszen a tervek szerint 2023 nyarán az excentrikus hajlékok már bérelhetők lesznek az Airbnb-platformon, az éppen az ilyen épületekre szakosodott OMG-szekcióban.

A világhírű építészekből, dizájnerekből és vendéglátóipari szakemberekből álló nemzetközi zsűri azokra a pályázatokra összpontosított, amelyek többet kínáltak egyszerű, éjszakai szállóhelynél – az épületnek önmagában is élményszámba kellett mennie. A nyertesek több mint fel már fent van legalább egy ingatlannal az Airbnb-platformon, az új épülettel pedig tovább gyümölcsöztetné az eddig szerzett tapasztalatait. A digitális vállalkozás adatai alapján az egyedi partamanok keresettsége 49 százalékkal nőtt 2019 és 2021 között.

A nyertesekre nehéz jelzőket találni – az őrült, elrugaszkodott, excentrikus szavak sem írnak le mindent!

Egy amerikai ingatlan 100 használt gumiabroncsból áll majd össze, egy mexikói apartman pedig tulajdonképpen egy űrhajó egy oszlop tetején. De készülhet majd csakis csónakkal megközelíthető világítótorony, illetve focilabdát, kukoricapelyhes-dobozt vagy éppen fényképezőgépet formázó épület is. Az utóbbi esetében, stílusosan, az „objektívben” kap helyet a hálószoba.

Inspirációs források

A víz alatti világtól kezdve a sci-fi irodalomig a jelentkezők tízezreinek kifejezetten változatosak voltak az inspirációs forrásai, de néhány természeti és építészeti megoldás népszerűbb volt a többinél:

  • 400 pályamunka kínált nagyszerű lehetőséget az égbolt és a csillagok csodálására
  • 961 épületet ihletett meg a hangok világa, a zenét is beépítve a koncepcióba
  • 777 pályázat inspirálódott gyümölcsökből
  • 680 ötlet kapcsolódott a bor világához
  • 7931 jelentkező javasolta napelemeke használatát az energiahatékonyság javításáért
  • 1214 lombkunyhót, vagy egyéb, a magasba felfüggesztett épületet álmodtak meg
  • 509 apartman formája emlékeztetett a gombákra





AMI MÉG ÉRDEKELHET