Airbus este cel mai mare constructor de avioane din lume pentru al treilea an consecutiv

Airbus a fost din nou declarat drept cel mai mare producător de avioane din lume.

Foto: Airbus

„Regele cerurilor”, care deține acum titlul timp de trei ani consecutiv, a livrat un total de 611 avioane de pasageri către 88 de clienți în 2021. Aceasta este o creștere de 8% față de 2020, an în care 566 de avioane Airbus au fost livrate clienților.

Foto: Airbus

Gigantul aerospațial pare să-și fi eclipsat confortabil principalul său rival american, Boeing, și în ceea ce privește livrările - Boeing a predat 340 avioane în 2021. Deși aceasta este o veste bună pentru Airbus, cifrele sunt încă mult sub nivelul de dinainte de pandemie. În 2019, Airbus a livrat aproximativ 863 de avioane. Totuși, Airbus, care are sediul în Olanda, a reușit să-și dubleze comenzile față de 2020. Compania a mai spus că a încheiat anul 2021 cu un stoc de 7.082 de avioane la comandă.

Foto: Airbus

Mai mult de trei sferturi din livrările de anul trecut au fost pentru avioane din familia Airbus A320, cu un singur culoar, utilizate în principal pentru zboruri pe distanță scurtă sau medie. Între timp, cererea pentru avioane mai mari a continuat să rămână în urmă din cauza lipsei zborurilor internaționale.

AMI MÉG ÉRDEKELHET