Ahol akár még cápák társaságában is éjszakázhatunk

Ezek Európa leglátványosabb akváriumai.

Fotó: Unsplash

Hatalmas tengeri állatok, ráják, medúzák, sőt cápák – első hallásra kifejezetten ijesztő állatok is egész közelről, biztonságosan megtekinthetők az üvegfalak mögül. Tekintsük át Európa legvagányabb akváriumait, amelyeket érdemes felkeresni!

​ACQUARIO DI GENOVA (OLASZORSZÁG)

Fotó: Facebook

Az 1992-ben megnyílt akvárium több mint egy vízi állatkert, hiszen még vacsoralehetőséget is kínál látogatói számára. Sőt, egy pizsamaparti keretében akár az Acquario legnagyobb látványosságának számító cápák társáságában is éjszakázhatunk. A hajót idéző épület 27 ezer négyzetméteres területén egyébként összesen 400 állat- és 200 növényfajt csodálhatunk meg, tanulással vegyítve a szórakozást.

El OCEANOGRÁFIC (SPANYOLORSZÁG)

Fotó: Facebook

A hatalmas valenciai akváriumban bolygónk szinte összes tengeri élőlényét felfedezhetjük, és fő attrakcióként egy delfines műsort megcsodálhatunk. A térségek szerint több épületben berendezett Oceanografic 500 faja között egyaránt akadnak Földközi- és Vörös-tengeri, trópusi óceáni és sarkvidéki egyedek, összesen mintegy 45 ezer példány.

NAUSICAÁ (FRANCIAORSZÁG)

Fotó: Facebook

Franciaország legészakibb sarkában, a Calais közelében fekvő Boulougne-sur-Mer városában 1991-ben nyílt meg ez a 10 ezer négyzetméteres akvárium. Az alkalmazottak által vezetett túrákon 1600 állatfaj több mint 58 példányát láthatjuk, és részt vehetünk a fókák vagy a halak etetésében is. Sőt, az igazán bátor látogatük számára az állatsimogatás lehetősége is adott a nyitott tetejű medencében.

OCEANÁRIO DE LISBOA (PORTUGÁLIA)

Fotó: Facebook

​A portugál főváros 7 millió liter sós vizet tartalmazó akváriuma olyan különleges programokat is kínál, mint a Cápákkal Alvás – amely kedvéért még a 20 órás zárási időt is gyakran kitolják. A több mint 8000 tengeri élőlény megtekintése során nemcsak az állatokról, hanem azok védelméről is hallhattunk előadást, míg a negyedszázados múltra visszatekintő Oceanário digitális kiállításai az állatok természetes élőhelyeit mutatják be.

AMI MÉG ÉRDEKELHET