Ismét ez a mediterrán régió lett Európa legjobb tengerpartja!

A World Travel Awards díjátadón a portugáliai Algarvét sorozatban ötödik alkalommal és összesen tizedjére választották meg Európa legjobb tengerparti úti céljának.

Fotó: Shutterstock

A World Travel Awards egy éves kutatómunka után adta ki az eredményt: ismét Algarve Európa legjobb tengerpartja! A turisztikai szakemberkeből álló zsűri szavazat nyomán Algarvét Cannes (Franciaország), Korfu (Görögország), Costa Navarino (Görögország), Mallorca (Spanyolország), Marbella (Spanyolország), Porto Santo (Portugália) és Szardínia (Olaszország) követi.

Fotó: Shutterstock

A World Travel Awards-ot 1993-ban alapították, hogy elismerje, jutalmazza és ünnepelje a kiválóságot az utazási, turisztikai és vendéglátóipar minden kulcsfontosságú ágazatában. Az évi több mint 300 napsütéses nappal és a rengeteg gyönyörű stranddal Algarve régóta számít népszerű úti célnak. A kiterjedt tengerpart, amely rengeteg aktív pihenési tevékenységet kínál, valamint a számos étterem, bár és klub tökéletes kombinációt alkot egy álomszerű tengerparti nyaraláshoz.

Fotó: Shutterstock

Algarve minden ízlésnek megfelelő strandokkal rendelkezik, a hosszú, aranyszínű sziklák által védett homokos strandoktól kezdve a sziklák közé beékelődött kis öblökig és a nyugodt vizű keleti parti strandokig, mint például Manta Rota és Altura, amelyek tökéletesek a családok számára. Eközben a nyugati parti Amado, Bordeira és Monte Clerigo strandjai az ország legfestőibb és legkevésbé zsúfolt strandjai közé tartoznak, és a szörfösök kedvelt célpontjai.

De gyönyörű strandokkal rendelkeznek az olyan nagyobb tengerparti települések is, mint Albufeira, Lagos és Vilamoura.
AMI MÉG ÉRDEKELHET