Indicatorul de combustibil semnalizează un nivel scăzut de carburant? Oare cât mai putem conduce?

În ciuda faptului că indicatorul arată un nivel scăzut de benzină, cât combustibil a mai rămas în rezervor? Îți arătăm un website care te poate ajuta!

Foto: Shutterstock

Dacă vei consuma până la ultima picătură de combustibil, este foarte posibil să rămâi blocat pe drum. În afară de faptul că se creează o situație foarte inconfortabilă și periculoasă atunci când mașina este imobilizată pe un drum aglomerat sau într-un ambuteiaj, nu este bine nici pentru propulsorul mașinii să funcționeze cu rezervorul aproape gol.

Foto: Shutterstock

Cantitatea de combustibil rămasă în rezervor atunci când beculețul indicator începe să clipească depinde de greutatea mașinii și, bineînțeles, de dimensiunea rezervorului: o mașină mică poate parcurge de obicei încă 30-40 de kilometri după ce se aprinde semanlizatorul, iar un vehicul mare poate parcurge 50 de kilometri dacă nu conduci prea dinamic. Indicatorul de combustibil se aprinde, de obicei, atunci când capacitatea rezervorului ajunge la nivelul de 10-15%. Dar poate depinde de marcă și de model cât de puțin combustibil a mai rămas. De exemplu, o mașină de oraș de dimensiuni medii are un rezervor de 50 de litri, deci ar trebui să mai aibă 5 litri, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru 70 de kilometri la un consum redus de combustibil (să zicem 6-7 l/100 km). Oricum, poți consulta site-ul american Tank on Empty pentru a vedea câte mile (1 milă = 1,6 km) mai ai de parcurs după ce indicatorul semnalizează un nivel scăzut de carburant. Experții spun că, mai ales în cazul mașinilor pe benzină, trebuie să ai grijă să nu golești complet rezervorul, deoarece acest lucru poate cauza aerisirea sistemului de alimentare, ceea ce scurtează durata de viață a motorului.


AMI MÉG ÉRDEKELHET