Cum să transformi apartamentul și să îl pui la dispoziția turiștilor?

Apartamentul închiriat în regim hotelier este una din opțiunile de business destul de apreciate și căutate în domeniul turistic din România și nu numai.

Foto: Shutterstock


Deoarece este un tip de afacere destul de profitabilă, sunt mulți cei care își îndreaptă atenția către închiriatul unui apartament în regim hotelier. Există însă câteva recomandări pentru proprietarii care vor să descopere ideea de aparthotel și să implementeze facilitățile dedicate în acest sens. Iată, ce trebuie să faci înainte de listarea apartamentului pe platformele dedicate turiștilor.

​Stabilirea identității

Foto: Shutterstock

Ceea ce trebuie să faci înainte ca apartamentul tău să fie listat în vederea închirierii în regim hotelier este chiar stabilirea identității acestuia. De exemplu, dacă vrei ca serviciile tale să se adreseze celor în căutare de intimitate și o altă atmosferă, diferită față de cea tradițională a hotelurilor, atunci aceasta ar trebui să fie direcția din start. Însă dacă preferi să închiriezi apartamentul tău pentru familii, atunci facilitățile ar trebui puse la punct din această perspectivă. De asemenea, te poți adresa atât celor care vor să lucreze remote în România, cât și celor care vin în vizită pentru doar câteva zile. Importantă aici este flexibilitatea, însă și direcția de business aleasă pentru a implementa servicii de calitate în regim hotelier.

Facilități oferite

Foto: Shutterstock

Opțiunea de a găti și serviciile de tip hotel, așa cum este sesiunea zilnică de curățenie, sunt două aspecte importante de care să ții cont înainte de deschiderea unui aparthotel. Poți oferi funcționalitatea unei chicinete pentru ca oaspeții să își gătească propriile mese. De altfel, capitolul curățenie trebuie să fie bine pus la punct, astfel încât turiștii care îți calcă pragul să poată beneficia de servicii de calitate în acest sens. Cât despre dotări, nu ar trebui să lipsească produsele de igienă personală, prosoapele și chiar halatele de hotel.

Cu autorizațiile la zi

Foto: Shutterstock

Siguranța clienților este foarte importantă, mai ales în domeniul HORECA, unde toate autorizațiile trebuie obținute la timp. Există norme clare cu privire la prevenirea incendiilor, utilizarea echipamentelor speciale sau de protecție civilă în comunitate. Nu ar strica să citești legislația și chiar să colaborezi cu un specialist în domeniu pentru a căpăta autorizațiile necesare înainte de oferirea apartamentului tău în regim de închiriere hotelieră.

AMI MÉG ÉRDEKELHET