A fost lansată Aplicația România Sălbatică, cel mai complet ghid despre natura țării noastre!

Aplicația România Sălbatică este acum disponibilă – poate fi descărcată din Google Play și App Store.

După 11 ani de producție 100% autohtonă, proiectul România Sălbatică s-a concretizat în 2021 într-unul dintre cele mai apreciate documentare din box-office-ul românesc, cu peste 25.000 de spectatori, urmat în 2022 de lansarea unui making-of de aproape două ore despre provocările nevăzute din culisele acestor 11 ani, devenit la rândul său una din cele mai accesate producții din catalogul platformei TIFF Unlimited.

Aventura continuă!A fost lansată Aplicația România Sălbatică, cel mai complet ghid despre natura țării noastre. A fost dezvoltată deEventya, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de aplicații mobile din România (Sibiu City App, Visit Harghita App, Muzeul Astra, FITS App etc.) și este pusă la dispoziție iubitorilor de natură în mod gratuit. Descarcă aplicația pentru iOS sau Android.

Aplicația România Sălbatică își propune să țină utilizatorii permanent conectați la natură și să îi ajute să înțeleagă mai bine importanța biodiversității din țară. Cu ajutorul ei natura României poate fi descoperită într-un mod structurat pe regiuni: Munții Carpați, pădurile virgine, Dunărea și Delta, Marea Neagră sau regiunile biogeografice.

Folosind aplicația România Sălbatică pasionații de natură sau cei care vor să cunoască mai bine tainele ei, își pot crea un cont în care să salveze o listă cu zone pe care doresc să le viziteze și să adauge evenimente naturale în calendar. În plus, au acces la sfaturi și recomandări despre toate aceste zone și trasee, la fotografii spectaculoase cu peisaje, faună sau floră, realizate de membrii Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România), precum și la informații complete despre parcurile naționale și naturale ale României, dar și despre alte arii naturale protejate.

Documentarul România Sălbatică a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a câștigat Premiul Publicului, iar apoi a fost prezent în mai multe festivaluri și evenimente de film din țară, unde a continuat să umple sălile și spațiile în aer liber și să se bucure de o primire entuziastă și un public curios.

Cei care vor să vadă Povestea România Sălbatică, making-of-ul lansat anul acesta, îl pot găsi disponibil în perioada următoare pe platforma TIFF Unlimited. Prețul unui bilet este de 3 USD + TVA, iar câștigurile strânse din vizionare sunt folosite pentru a face posibilă în continuare dezvoltarea resurselor pentru informarea și educarea publicului larg despre importanța conservării biodiversității din țara noastră.

AMI MÉG ÉRDEKELHET