Vrei să faci fotografii perfecte pentru Instagram? Atunci urmează aceste sfaturi!

În zilele noastre, poți face fotografii aproape la fel de profesioniste cu un smartphone ca și cu un aparat foto DSLR, așa că urmează sfaturile noastre de fotografie!

Foto: Shutterstock

Cu câteva setări și trucuri inteligente, un smartphone cu o cameră foto bună poate satisface toate nevoile tale. Pe lângă faptul că faci fotografii de înaltă calitate, un alt lucru grozav la smartphone-urile mai noi este că pozele sunt ușor de editat, ceea ce, de multe ori, te ajută ca fotografiile tale să arate profesionist. Într-o aplicație de editare foto, poți schimba tonul, luminozitatea, focalizarea fără nicio pierdere de calitate - ceva ce, în urmă cu câțiva ani, era posibil doar cu ajutorul programelor scumpe de calculator...

​Lumini, teme, editare

Foto: Shutterstock

Este o concepție greșită că, cu cât lumina este mai puternică, cu atât poza va fi mai bună!

În lumina puternică a zilei, contrastele și umbrele nedorite de fapt îngreunează realizarea unor fotografii estetice. Cel mai bun moment nu este soarele de la amiază, ci ora de după răsăritul soarelui sau înainte de apus, cunoscută în cercurile fotografice sub numele de Golden Hour (Ora de aur). Acesta este momentul în care luminile sunt mai calde, iar lumina mai slabă îți va face compoziția mai frumoasă.

De asemenea, este important să exersezi, așa că alege-ți subiectul preferat!

Plajă, munte, animale, peisaj urban, natură? Indiferent, important este să exersezi pe subiectele preferate, deoarece și progresul este mai vizibil dacă realizezi poze pe un subiect similar. Un sfat important în materie de fotografie este să nu uiți niciodată ce aparat grozav ai în buzunar și să profiți de fiecare ocazie pentru a fotografia tot ceea ce te inspiră! Cele mai multe smartphone-uri noi au acum opțiunea unui unghi de vedere de 0,5, care poate fi de mare ajutor, deoarece chiar și de aproape poți obține toată povestea în cadru.

Atunci când călătorești, învață să editezi fotografii în „mișcare”, adică în avion, autobuz, tren, deoarece această sarcină o poți realiza chiar și în modul offline. Să folosești aplicații pentru retușare și îmbunătățire a imaginii (de exemplu, Touch Retouch pentru iPhone) pentru a remedia greșelile minore. Probabil că ai avut deja parte de o mulțime de momente în care un coș de gunoi, o macara sau un camion ți-a „pătat” imaginea perfectă...

​Încearcă să fotografiezi în RAW!

Foto: Shutterstock

Ce înseamnă acest lucru? Editarea fotografiilor în format RAW pe iPhone este ușoară, mai ales dacă folosești deja Instagram și ai editat fotografii acolo. RAW este un format de fișier necomprimat care permite aparatului foto al telefonului să capteze cât mai multe date, astfel încât să poți edita imaginea în detaliu. Dacă nu ai funcția de RAW pe telefon, poți descărca aplicații de editare a imaginilor (Adobe Lightroom Photo & Video Editor sau ProCam 8) pentru a îmbunătăți calitatea imaginii. ProRaw este disponibil numai pe dispozitivele iPhone cu cel mai recent sistem de operare iOS: începând de la iPhone 12 Pro. Poți utiliza ProRAW pentru a edita în mod creativ imaginile, trebuie doar să îl configurezi pe telefon - îl poți selecta în Setări, la secțiunea Formate din meniul Foto.

AMI MÉG ÉRDEKELHET