Un complex turistic de lux cu natură sălbatică, planificat pentru Arabia Saudită

Ecoturismul de lux din Arabia Saudită a făcut un pas important odată cu anunțul Zardun, o stațiune-sanctuar exclusivistă dezvoltată de NEOM, regiunea care se conturează în nord-vestul regatului.

Ilustrație: Facebook

În contextul în care țara cunoaște un boom fără precedent în domeniul construcțiilor, a fost dezvăluit încă un nou proiect ambițios pentru Arabia Saudită. Denumit Zardun, proiectul va crea un nou parc cu natură sălbatică, cu trei hoteluri de tip boutique și un centru pentru vizitatori. Destinația unică este cea mai recentă dintr-o serie de active de coastă ce fac parte din dezvoltarea continuă care are loc în întreaga regiune NEOM.


Ilustrație: Facebook

Cu vedere la apele cristaline ale Golfului Akaba, Zardun va găzdui patru clădiri ultra-luxoase, toate acestea urmând să se îmbine armonios cu peisajul înconjurător. Acoperind o suprafață impresionantă de patru kilometri pătrați, Zardun va fi un paradis restaurat cu grijă, plin de plante și animale native. Întinzându-se de la munte până la malul mării, frumusețea sa va fi experimentată la sosire de către vizitatori, la centrul său de experiență de ultimă generație, care include o punte de observare la 360 de grade. Zardun va cuprinde trei hoteluri de tip boutique distincte și luxoase, fiecare cu o temă diferită, oferind în total 100 de camere și apartamente.

Ilustrație: Facebook

Cel mai mare dintre hoteluri va lua forma unui turn care se va ridica la o înălțime încă nespecificată.

Clădirea dreptunghiulară masivă va fi marcată de un spațiu gol neregulat din mijloc. Un al doilea hotel va fi amplasat pe un deal, în timp ce un al treilea va acoperi o vale. În cele din urmă, centrul pentru vizitatori va fi, de asemenea, situat pe un alt deal și va oferi o priveliște excelentă asupra peisajului accidentat și a vieții sale sălbatice.

Cel mai recent proiect anunțat de NEOM se alătură dezvoltărilor Leyja, Epicon, Siranna, Utamo, Norlana și Aquellum ca destinații turistice sustenabile în Golful Akaba.

Ilustrație: Facebook

Zardun va oferi drumeții, ciclism montan, alpinism și o varietate de alte sporturi și activități de agrement, inclusiv observarea stelelor, meditație și yoga. În plus, oaspeții vor fi invitați să participe la programe educaționale și de teren privind protecția naturii, conservarea și reconstrucția mediului natural sălbatic.

Strategia de sustenabilitate a lui Zardun va include crearea unei serii de oaze pentru a susține diverse habitate.

Aceste surse de apă vor facilita reintroducerea și hrănirea animalelor, arborilor și speciilor de plante indigene. De-a lungul coastei sale, Zardun va sprijini un ecosistem activ, inclusiv conservarea recifelor de corali și a altor forme de viață marină.

AMI MÉG ÉRDEKELHET