O nouă atracție specială în Peninsula Arabică – o uzină de desalinizare va fi transformată în muzeu

Muzeul Central din Jeddah va întâmpina vizitatorii pe litoralul Mării Roșii și va păstra o mare parte din infrastructura originală folosită pentru a transforma apa de mare în apă potabilă.

Ilustrație: Heatherwick Studio

Unul dintre cele mai mari proiecte turistice din lume este în plină desfășurare în Arabia Saudită, dar sunt în plan și alte dezvoltări pentru a face țara și mai atractivă pentru vizitatori. Printre acestea se numără transformarea unei foste uzine de desalinizare de pe coasta orașului Jeddah într-un muzeu și o destinație culturală unică.

Ilustrație: Heatherwick Studio

Firma britanică Heatherwick Studio a dezvăluit planurile pentru viitorul Muzeu Central din Jeddah. Acesta ar urma să facă parte dintr-un uriaș proiect de dezvoltare de 570 de hectare în cel de-al doilea oraș ca mărime din Arabia Saudită, care va include zone rezidențiale, precum și facilități culturale, comerciale și sportive. Muzeul va fi adăpostit în clădirile unei foste uzine de desalinizare, care vor fi îmbrăcate într-un strat metalic special care nu numai că va da un aspect modern, dar va ajuta și la menținerea temperaturii din interior.

Sistemul de aer condiționat va fi completat de panouri solare.

O piață interioară plină de viață va fi completată de studiouri și ateliere, în timp ce expozițiile vor fi găzduite în fosta sală a turbinelor, pe care Heatherwick Studio o va transforma într-un spațiu expozițional cu un design care amintește de soluția utilizată la Centrala Battersea din Londra. Biroul de arhitectură are o experiență considerabilă în acest tip de proiect, după ce anterior a transformat un siloz de cereale într-un muzeu și un depozit de cărbune într-un centru comercial.

AMI MÉG ÉRDEKELHET