Alain Ducasse a deschis un restaurant pop-up în Arabia Saudită

Restaurantele Ducasse dețin în prezent 20 de stele Michelin în întreaga lume.


AlUla a anunțat o colaborare cu bucătarul cu stele Michelin Alain Ducasse. Acest nou parteneriat marchează lansarea pe durată limitată a restaurantului pop-up situat lângă situl de patrimoniu antic Jabal Ikmah. Nou concept îmbină sustenabilitatea cu aromele Arabiei Saudite, ale Franței și ale întregii regiuni din Orientul Mijlociu. Ducasse i-a încredințat unuia dintre tinerii săi protejați, Afonso Salvação Barreto, funcția de bucătar executiv al restaurantului.

Foto: Facebook

Pe fundalul oazei cu palmieri din AlUla, restaurantul oferă o combinație de ingrediente locale provenite de la fermele din apropiere și arome tradiționale cu o notă franțuzească. Ducasse și-a început cariera în 1972, pe când avea 16 ani, în Franța, înainte de a lucra pentru restaurante precum Michel Guérard, Gaston Lenôtre, Alain Chapel și Moulin de Mougins al legendarului bucătar Roger Vergé. Restaurantele Ducasse dețin în prezent 20 de stele Michelin în întreaga lume.

Foto: Facebook

"Când am vizitat AlUla împreună cu bucătarul meu, Afonso, am fost curioși să descoperim și impresionați să gustăm produse de la fermele locale. Există aceste oaze naturale în care se cultivă de toate, de la curmale și citrice pentru care zona este renumită, până la legume verzi de toate felurile”,a declarat Alain Ducasse.

„Regiunea se află în mijlocul unui proiect ambițios de diversificare a economiei și de creare de oportunități pentru comunitatea locală. Programul de formare agricolă oferă ajutor fermierilor locali pentru a furniza ingredientele de calitatea și la scara necesare pentru oferta de ospitalitate în creștere", a adăugat el.

AMI MÉG ÉRDEKELHET