Arabia Saudită va avea un tren de lux care va traversa deșertul

Primul tren de lux din Arabia Saudită ar trebui să înceapă să funcționeze până la sfârșitul anului 2025, a anunțat compania feroviară de stat Saudi Arabia Railways (SAR).

Ilustrație: Arsenale Group


SAR și compania italiană de ospitalitate Arsenale Group au semnat recent un contract de 50 de milioane de euro pentru lansarea unui tren de lux denumit "Visul deșertului", care va traversa deșertul Arabiei de la Riyadh la Al Qurayat, la granița de nord a țării. „Fazele inițiale de producție a vagoanelor au început recent și abia așteptăm debutul primului nostru tren în regat, în următorii ani", a declarat Paolo Barletta, directorul general al Arsenale.

Ilustrație: Arsenale Group

Trenurile cu 40 de compartimente produse în Italia sunt complet personalizate și inspirate de stilul și tradițiile saudite și vor fi livrate regatului din Orientul Mijlociu în vara anului 2025. Primele călătorii cu el sunt programate pentru noiembrie 2025, iar biletele ar urma să fie puse în vânzare la sfârșitul acestui an. Fiecare tren va avea o capacitate de maximum 80 de pasageri și va parcurge un traseu de 1.300 de kilometri, oaspeții putând alege între a petrece una sau două nopți la bord.

www.youtube.com

"Dream of the Desert" - Luxury Train

Trenul de lux va adăuga, de asemenea, o importantă opțiune turistică și de divertisment la lista de servicii pe care le oferă țara. În ultimii ani, Arabia Saudită a investit din ce în ce mai mult în turism, ca parte a planului intitulat "Vision 2030", de diversificare a economiei țării de la petrol, prin atragerea afacerilor și a turismului.

Printre alte eforturi ale "viziunii saudite", țara a lansat o nouă companie aeriană națională în martie 2023, Riyadh Air, cu ambiția de a-și tripla traficul aerian la 330 de milioane de pasageri, până la sfârșitul deceniului. Capitala este, de asemenea, transformată cu mai multe mega-proiecte, toate urmând să fie finalizate până în 2030, când aceasta va prezenta roadele ”viziunii” la Expoziția Mondială.

AMI MÉG ÉRDEKELHET