Cea mai nouă atracție turistică din China este o... toaletă

O toaletă din centrul comercial Deji Plaza din Nanjing a devenit cea mai nouă ”nebunie” turistică a țării.

Foto: X+Living


Chiar dacă tind să fie cele mai mici încăperi din casă și un loc în care mulți oameni nu petrec mai mult timp decât este necesar, o toaletă din China dovedește că o baie poate fi într-adevăr un loc magic.

Când intri în toaleta de la etajul șase al centrului comercial Deji Plaza din Nanjing, unul dintre primele lucruri pe care le vei vedea ca utilizator al toaletei, sau pur și simplu ca turist, este fântâna, care maschează orice sunet nedorit. Când faci câțiva pași în plus, vei fi întâmpinat de o abundență excesivă de lux. Plantele, pereții îmbrăcați în verde smarald și în culoarea șampaniei, canapelele de catifea și oglinzile prețioase fac parte din decor. Atmosfera generală și decorul te vor face în curând să crezi că te afli într-un budoar sau un dressing de lux în loc de o toaletă publică.

Foto: X+Living

Potrivit X+Living, firma de arhitectură din Shanghai care a proiectat noua atracție, principala sursă de inspirație a fost natura. Florile, plantele și insectele au fost folosite ca atare sau transformate în forme abstracte pentru a se integra mai bine în designul general.

Cu toate acestea, designerii acestor toalete s-au gândit și la aspectele practice.

Pe lângă canapelele confortabile și robinetele de lux, în incintă vei găsi o cameră de asistență medicală, o toaletă accesibilă și o cameră pentru părinți și copii.

Foto: X+Living

"Am integrat, de asemenea, o mulțime de mici detalii funcționale care ar putea aduce confort vizitatorilor", a declarat Li Xiang, designer principal și fondator al X+Living, pentru Business Insider. "De exemplu, avem baze de încărcare wireless în zona de dressing a toaletei, în timp ce chiuvetele sunt proiectate la înălțimi diferite pentru a satisface nevoile atât ale adulților, cât și ale copiilor." Cei care au reușit să viziteze toaleta deja, au postat fotografii pe rețelele de socializare, făcând din încăpere o sursă de inspirație pentru mulți dintre cei care și-au renovat sau plănuiesc să își renoveze propria baie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET