7 avioane cu finisaj exterior unic

Companiile aeriene subliniază uneori valorile pe care le consideră importante prin culorile speciale folosite pentru a decora avioanele de pasageri. Rezultatul: avioane colorate pe cer!

Foto: Shutterstock

Chiar și de la sol se poate vedea bine care companie consideră importantă protecția mediului sau care dorește pur și simplu să ofere distracție.

West Jet – REGATUL DE GHEAȚĂ

Foto: Getty Images

Compania aeriană canadiană operează un avion separat cu care se poate călători la Disney World din Florida. Avionul decorat cu personajele din Regatul de gheață transportă pasageri entuziasmați din Calgary în parcul de distracții tematic din Orlando.

ROSSIYA AIRLINES – TIGRU SIBERIAN

Foto: Shutterstock

Una câte una, marile case de modă ale lumii resping blănurile reale ale animalelor pentru creațiile lor, dar chiar și așa, mulți vânează astfel de feline mari protejate, precum tigrul siberian. Compania aeriană rusă a pictat capul acestui animal pe unul dintre avioanele sale, exprimându-și protestul față de exterminarea speciei pe cale de dispariție.

ICELANDAIR – AURORĂ BOREALĂ

Foto: Shutterstock

Ce altceva ar putea fi pictat pe avionul islandezilor de la Icelandair decât Aurora Borealis? În Islanda, timp de jumătate de an ne putem bucura aproape în fiecare seară de acest fenomen natural minunat – iar compania aeriană și-a decorat aeronava în cinstea sa.

ANA – Pokémon și Războiul Stelelor

Foto: Shutterstock

Compania aeriană japoneză adoră să-și decoreze avioanele. Apropo de asta, a fost realizată o serie completă Star Wars, dar emblematică este și aeronava lor care înfățișează Pokémoni.

Emirates Airlines – PROTECȚIA ANIMALELOR

Foto: Shutterstock

Asemănător Rusiei, braconajul și contrabanda cu speciile pe cale de dispariție este o problemă foarte mare și în această țară. Ca semn de protest, compania aeriană a pictat aceste animale pe avioanele sale.

BRUSSELS AIRLINES – TINTIN

Foto: Shutterstock

Popularul erou de benzi desenate și apoi de desene animate, Tintin, intră mereu într-o poveste interesantă cu cățelul său alb. Aducând un omagiu poveștii lor preferate, belgienii i-au pictat pe băiețel și pe însoțitorul său Milu pe avion, de parcă ei ar sta în cabina de pilotaj.

QUANTAS AIRLINES – CULTURĂ ANTICĂ

Foto: Getty Images

Cu acest avion pictat artistic, compania aeriană australiană aduce un omagiu nativilor aborigeni. Încă din 1994, Quantas a făcut primii pași, pictând un model care prezintă arta indigenă pe aeronavele sale (proiectul Flying Art Series), realizat de artiști aborigeni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET